Foto: EPA/Scanpix/LETA
Lai gan "Eirovīzijas" dziesmu konkurss šogad norisinās, ievērojot pastiprinātu drošību, dažās delegācijās konstatēti Covid-19 gadījumi, kas piespiedis vairākām delegācijām ievērot pašizolāciju.

Svētdien notikušajā konkursa atklāšanas ceremonijā dalība tika liegta Polijas un Islandes pārstāvjiem, kuru delegācijas dalībniekiem konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Visiem delegāciju pārstāvjiem ir jāveic tests ik pēc 48 stundām un visiem, kas nonākuši saskarsmē ar pozitīvo testu īpašniekiem, jāievēro pašizolācija.

Drošības apsvērumu dēļ atklāšanas ceremoniju uz tirkīzzilā paklāja nācās izlaist arī Maltas un Rumānijas delegācijām, kuras atradās vienā viesnīcā ar vīrusa skartajām personām. Sarūgtinājumu par šo pavērsienu neslēpa viena no konkursa favorītēm, Maltas pārstāve Destinija.

Savā instagrama profilā viņa raksta: "Šāds bija mans tērps atklāšanas pasākumam, diemžēl Covid-19 ierobežojumu dēļ es nevarēšu piedalīties, jo mūsu viesnīcā ir atklāts vēl viens gadījums. Es esmu drošībā, taču sekošana Covid-19 protokolam šobrīd ir prioritāte mums visiem."

Arī Rumānijas pārstāve Roksena neslēpa sašutumu par radušos situāciju, taču mēģināja to izmantot savā labā un sarīkoja fotosesiju viesnīcas vannas istabā kopā ar saviem skatuves partneriem.

"Es nepiedzīvošu iespēju būt uz tirkīzzilā paklāja, taču sarīkoju fotosesiju sev pati. Esmu nedaudz noskumusi, taču drošība ir pirmajā vietā. Es saprotu, ka šis ir ļoti smags brīdis visām iesaistītajām delegācijām, taču ceru, ka visi varēsim piedalīties savos pusfinālos. Esiet uzmanīgi, es jūs mīlu!"

View this post on Instagram

A post shared by ROXEN (@isroxen)

Latvijas delegācijas pārstāvju Covid-19 testi joprojām ir negatīvi un Samanta Tīna bija starp tiem dalībniekiem, kuri svētdienas vakarā šarmēja sanākušos žurnālistus ar savu klātbūtni. Šajā uznācienā Samanta bija tērpusies īpaši greznā tērpā, un to atzinīgi novērtēja arī ārzemju mediji.

Ņemot vērā radušos situāciju, dažu dalībnieku liktenis vēl ir miglā tīts – iespējams, ka drošības apsvērumu dēļ dažiem pārstāvjiem tiks liegta dalība pusfinālos otrdien vai ceturtdien un tā vietā TV skatītājiem varētu tikt rādīts video no iepriekš aizvadītajiem mēģnājumiem. Kā zināms, līdzīgs paņēmiens tiks izmantots Austrālijas gadījumā, proti, viņu pārstāvei Monteinai tika liegta došanās uz Roterdamu un viņas priekšnesums tiks pārraidīts ierakstā.

Atgādinām, ka 65. "Eirovīzijas" dziesmu konkura pirmais pusfināls norisināsies jau rītvakar, bet Latvijas pārstāve Samanta Tīna uz skatuves kāps ceturdienas vakarā, lai cīnītos par kādu no 10 ceļazīmēm uz lielo Eirovīzijas finālu, kas norisināsies sestdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!