Foto: Vida Press

Pēc 17 gadiem ēterā Saimona Kauela veidotais šovs talantu šovs "X Faktors" nu tiek izņemts no rotācijas, ziņo britu "The Sun".

Lielbritānijas telekanāls ITV vairs neveidos tālākas sezonas šovam "X Faktors", britu medijiem apliecinājusi kanāla preses sekretāre.

Populāro TV šovu 2004. gadā izveidoja šovmenis Saimons Kauels, kurš arī pats daudzus gadus līdzās citiem popmūzikas spīdekļiem bija šā šova žūrijā, iemantojot mutīga un dzēlīga kritiķa slavu.

Britu "X Faktors" ilgstoši baudīja ārkārtīgi lielu popularitāti, taču pēdējās sezonas vairs neuzrādīja augstus reitingus.

Arī pats Kauels kopš 2018. gada šova veidošanā tikpat kā vairs nepiedalījās. Viņam pieder īpašumtiesības uz šo konceptu, tāpēc, iespējams, lēmumu šovu vairs nefilmēt pieņēmis pats Kauels, nevēloties, lai tas "paliek par kaut kādu joku šovu". Pats Kauels turpina darbu amerikāņu versijā "Americas Got Talent".

Britu "X Faktora" darbības gados pasaule iepazina daudzus māksliniekus, kuriem šis šovs bija atspēriena punkts muzikālajā karjerā, piemēram, puišu grupu "One Direction" un citus.

Kā vēsta "The Sun", talantu šovs tiks turpināts daudzās citās pasaules valstīs, kur tam ir augsti reitingi un peļņas rādītāji.

"X Faktors" tiek filmēts arī Latvijā, tieši patlaban notiek dalībnieku atlase šovam, kas TV3 ēterā būs redzams šoruden.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!