Foto: Vida Press

Svētdien, 2. martā, Losandželosā norisināsies 86. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, un DELFI Izklaide lielā notikuma priekšnojautās piedāvā atskatīties, kā gadu gaitā no par lielo balvu priecājušās labākās aktrises.

Šogad par labākās aktrises titulu sacenšas Eimija Adamsa, Keita Blanšeta, Sandra Bulloka, Džūdija Denča un Merila Strīpa, bet no šī talantīgo aktrišu pulciņa visvairāk "Oskaru" jau saņēmusi Strīpa - viņas kontā ir trīs zelta statuetes, bet vēl 15 reizes viņa bijusi nominēta prestižajai balvai.

Ja piepildīsies prognozes un Strīpa patiesi iegūs balvu, viņai būs izdevies panākt amerikāņu aktrisi Ketrīnu Hepbernu, kurai līdz šim ir piederējis "Oskara" statuešu rekords - viņa to ir saņēmusi četras reizes, kas ir lielākais "Oskaru" skaits, ko saņēmusi kāda aktrise.

Tiesa, Hepberna nekad nav kāpusi uz ceremonijas skatuves - ikreiz viņas vietā balvu ir saņēmis kāds cits. Vienīgā reize, kad aktrise pati ieradās "Oskara" ceremonijā, bija 1974. gadā, kad tika godināts viņas ilggadējais draugs, producents Laurens Veingartens, un tieši viņai bija uzticēts gods sveikt producentu.

Toreiz skatītāji viņas uznākšanu uz skatuves sagaidīja, stāvot kājās un aplaudējot, bet Hepberna skatītāju sajūsmai atbildēja lakoniski: "Es esmu dzīvs pierādījums tam, ka cilvēks var gaidīt 41 gadu, lai būtu nesavtīgs."

Tiesa, vēsturiskie foto liecina, ka Hepberna laidusi garām, iespējams, vienu no jebkuras aktrises karjerā ilgāk gaidītākajiem un priekpilnākajiem mirkļiem - emocijas pēc balvas saņemšanas ir visdažādākās, mijoties no prieka un aizkustinājuma asarām līdz gluži nenopietnai uzvedībai.

Par īpašu atrakciju gan aktrisēm, gan fotogrāfiem kļuvusi pozēšana ar balvu, un arī šīs fotogrāfijas apliecina, ka kinozvaigžņu attieksme un emocijas par zeltītās statuetes iegūšanu ir gana dažādas - kamēr vienas aktrises nopietnām sejām zelta vīriņu glauž pie krūtīm vai sabučo, citas pozējot ālējas, rāda smieklīgas grimases un pat vicina "Oskaru" pa gaisu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!