Foto: Kadrs no video

Kanāla TV3 slavenību vakariņu šovā "Vakariņas četratā" šonedēļ sapulcināta īpaši raiba kompānija – bokseris Kristaps Zutis, ģitārists Mārcis Auziņš, kūku cepšanas lietpratēja Anna Panna un dziedošās dvīnes Katrīne Dīķe un Anastasija Gudļevska. Katrs no viņiem ir spilgta personība, un otrdienas vakara sērijā starp dalībniekiem atšķirīgu viedokļu dēļ pat izcēlās visai karsta diskusija.

Otrdienas vakarā ciemiņus pie sevis uzņēma dvīnes, un pie vakariņu galda īpaši mutīgs bija bokseris Zutis, kurš dalījās savās pārdomās par marihuānas dekriminalizāciju, atzīstot, ka viņš gaida brīdi, kad Latvijā tā tiks legalizēta.

Bokseris prātoja, ka, la gan Latvijas sabierība tam vēl neesot gatava, marihuānu tomēr vajadzētu dekriminalizēt, jo daudzi pētījumu apliecinot, ka zālītes lietošana ārstnieciskos nolūkos ir efektīva gan Alcheimera slimniekiem, gan arī tiem, kuri sirgst ar kaitēm, kas sagādā mokas un krampjus.

Sportists arī uzsvēra, ka sekas no viena "kāšīša" uzpīpēšanas neesot tik nelāgas kā no veselas šņabja pudeles izdzeršanas.

Tiesa, Auziņš gan aizrādīja, ka marihuāna nemaz neesot tik nevainīga. "Es, darbojoties savā profesijā, esmu ļoti daudz tādus redzējis, kas ir ilggadēji lietotāji. Sekas, kas cilvēkam notiek, ilglaicīgi to lietojot, nav labākas par alkoholu," sprieda ģitārists.

Viņš arī uzdeva retorisku jautājumu, kas notiek ar tiem indivīdiem, kuri gadiem ilgi divreiz dienā pīpē marihuānu, tomēr Zutis bija nelokāms un pastāvēja uz to, ka arī tiem, kuri rītā un vakarā "mauc alkoholu", sekas nav labākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!