Trešdienas, 16. oktobra, vakarā sociālajā projektā "Caur ērkšķiem uz..." pienāca viens no emocionāli visgrūtākajiem posmiem – pirmā izbalsošana. Mājās devās Elvija, kura uz šovu bija nākusi, jo nejūtas novērtēta un mīlēta – jaunā sieviete vēlējās gūt pārliecību par saviem spēkiem un atrastu sev piemērotāko nodarbošanos. Tikmēr dalībnieces sprieda, ka mājās būtu jādodas Marijai, kura pirms tam bija sarīkojusi nepatīkamu kautiņu.

Eksperti šoreiz pirmo vietu piešķīra tetovētajai Olgai, uzlielot gan viņas aktīvo iesaistīšanos nodarbībās, gan sirsnīgo attieksmi pret apkārtējiem. Savukārt pašas dalībnieces bija teju vienisprātis – ņemot vērā agresīvo uzvedību un neseno kautiņu, no projekta jāaiziet Marijai. Saskaitot šova laikā iegūtos punktus, pēdējās vietās ierindojās Aiva, Marija, kā arī māsas Elvija un Laila. Tika pieņemts lēmums, ka prom dosies Elvija.

Tiesa, izbalsošana nebija vienīgais emocionālais brīdis. Šajā šova sērijā skatītāji kļuva par lieciniekiem šokējošam notikumam – dūru vicināšanai, kas nepatīkami pārsteidza ne tikai pašas dalībnieces, bet arī projekta veidotājus.

Dalībnieces bija ieradušās Jelgavā, kur viņas gaidīja karjeras konsultante, lai motivētu un palīdzētu atrast vietu darba tirgū. Nodarbības laikā dāmām bija jāpamato sava profesijas izvēle. Vārds tiks dots katrai no kolēģēm, katrai bija iespēja izteikt savus komentārus un ieteikumus citu teiktajam. Un tieši šī iespēja kļuva par iemeslu strīdam.

Šoreiz pie ceļabiedreņu kritizēšanas visasāk ķērās "lielā" Laila, vienlaikus atbalstot "savējās". Šāda netaisnība saniknoja Lāsmu, kura nolēma nodarbību pamest, kā arī Mariju, kura tā iekarsa, ka metās dūru cīņā, lai noskaidrotu "uzvarētāju" ar sev ierastajām – spēka – metodēm.

Kad kautiņā sāka plīst krēsli, iesaistījās arī pārējās dalībnieces un pat projekta filmēšanas komanda, lai kautiņu izšķirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!