Otrdien, 27. martā, sporta raidījumā Overtime viesojās Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva, kurās vadībā notika arī īpaši brīvās cīņas paraugdemonstrējumi raidījuma vadītāju – sporta žurnālista Armanda Pučes un basketbola eksperta Valda Valtera (abi kopā attēlā) izpildījumā.

Raidījuma gaitā tika apspriestas ne tikai Grigorjevas sportiskās gaitas un profesionālie panākumi, bet arī izplatītākie paņēmieni un citas tehniskas nianses brīvajā cīņā.

Tāpat sportiste raksturoja savu treniņu norisi, kuros meitene, izrādās, cīnās vien ar puišiem, kas vērtējams kā liels ieguvums ne tikai profesionālajā attīstībā, bet arī privātajā dzīvē.

Grigorjeva arī atklāja, ka sievietes, izvēloties cīņas paņēmienus, šai sporta veidā ir krietni nežēlīgākas par vīriešiem un arī pašai sportistei ir izveidojušies tikai sev raksturīgi tehniskie manevri, kas nereti pat dēvēti par īpašo "Grigorjevas satvērienu".

Raidījuma kulminācijā, spēcīgās meitenes mudināti, brīvās cīņas paraugdemonstrējumiem sadūšojās arī abi raidījuma vadītāji.

Tērpušies košos triko, vīrieši ar patiesu aizrautību izmēģināja izplatītākās paņēmienu kombinācijas. Tiesa, iekarstot aizvien vairāk, paraugdemonstrējumi pārvērtās par nelielu ampelēšanos.

Tā ietvēra gan savstarpēju matu plūkšanu un polkas lēcienu izpildīšanu, gan triko raustīšanu un Pučes jādelēšanu uz Valtera muguras, kā arī prātojumus, vai vīriešiem izdotos izpildīt vienu no izplatītākajiem brīvās cīņas paņēmieniem - galvas iebāšanu pretinieka kājstarpē.

Improvizētās tuvcīņas noslēgumā, neraugoties uz Pučes lūgšanos spēkošanos turpināt, par spēcīgāko tomēr tika atzīts Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!