Foto: Vida Press

Jau iepriekš ziņojām, ka 2022. gadā tiks uzsākta "Bada spēļu" franšīzes piektās filmas uzņemšana, kuras notikumi risināsies aptuveni 64 gadus pirms paša sāgas sākuma. Un nu "Lionsgate" publicē pirmo ieskatu video formātā un izziņo filmas iznākšanas datumu.

2023. gada 17. novembrī pie skatītājiem nonāks "Bada spēļu" sāgas nākamā filma "Balāde par dziedātājputniem un čūskām" (The Ballad of Songbirds and Snakes). Šoreiz gan, atšķirībā no filmas iepriekšējām daļām, Koriolānu Snovu atveidos Toms Blaits (Tom Blyth). Viņš arī kļūs par filmas centrālo varoni, kura dzimta pēckara Panemā ir zaudējusi savu agrāko slavu un labklājību. Koriolāns faktiski ir kļuvis par dzimtas pēdējo cerību. Taču, tuvojoties 10. Bada spēļu sezonai, viņš tiek norīkots par mentoru Lūsijai Grejai, kura nav vienkārši meitene no nabadzīgā apgabala – viņas dziedāšana spēj savaldzināt visus. Tā izveidojas tandēms, kurš apvienojas, lai cīnīties pret laiku un pastāvošo varu. Taču tikai laiks rādīs, kurš ir dziedātājputns un kurš – čūska.

"Deadline" ziņo, ka pie jaunās filmas scenārija strādāja Maikls Leslijs (Michael Lesslie), bet pie režisora stūres ir atgriezies Frānsiss Lorenss (Francis Lawrence), savukārt Lūsiju Greju atveidos Reičela Zeglere (Rachel Zegler).

"Bada spēļu" sāgas pamatā ir amerikāņu rakstnieces Sūznenas Kolinsas (Suzanne Collins) zinātniskās fantastikas romāns. Stāsts atspoguļo pēckara Panemu, kur regulāri tiek organizēts nežēlīgs un asins stindzinošs televīzijas šovs, kurā no katra apgabala piedalās divi jaunieši vecumā no 12 līdz 18 gadiem. Par uzvarētāju kļūst pēdējais izdzīvojušais!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!