Foto: AP/Scanpix/LETA

Pavisam drīz "Matrikss" vairs nebūs triloģija vien – franšīzei pievienosies ceturtā daļa, kurā nemainīgi priecēs Kianu Rīvss un Kerija Anna Mosa. Taču jaunajā kinolentē varēsim vēl tuvāk iepazīt arī Jaja Abdulu-Matīnu II, kurš nu pieņemts lielajā Lanas Vačovski ģimenē.

Sarunā ar "Variety" Abduls-Matīns II atklājis, ka patiesā "Matriksa" franšīzes būtība viņam nav līdz galam skaidra, taču viņš šajā laivā neesot vienīgais. "Neviens nesaprot "Matriksu" – tikai Kianu Rīvss un Lana Vačovski," viņš sacījis. Kā tad aktierim izdodas iejusties savā lomā? "Tu pats iemācies atrast nozīmi, bet pēc tam ej un mēģini to likt lietā," norādījis Abduls-Matīns II. "Ja neviens neko nesaka, paļaujies uz to, ka esi atradis pareizo ceļu."

Lai gan varētu šķist, ka pamatīgi jāpasvīst, lai kļūtu par daļu no šīs leģendārās filmu sērijas, Abduls-Matīns II norāda uz pretējo. Viņš atklāj, ka atlase nebūt nebija tik spraiga. "Tās varbūt bija divas dienas," atminas aktieris. "Mēs ar Lanu vairāk sarunājāmies, aktiermeistarības atrādīšana palika otrajā plānā, jo viņa veido ģimeni."

Aktieris atminas, ka brīdī, kad saņēmis zvanu no Vačovski, atradies savā Ņujorkas viesnīcas numuriņā. Režisore viņam zvanījusi, izmantojot "FaceTime". "Viņa teica: "Es vēlētos tevi aicināt mūsu ģimenē,"" teic Abduls-Matīnss II. "Mana seja rotājās visplašākajā pasaules smaidā, jo zināju – es būšu "Matriksā!" Jutos kā sasniedzis pasaules virsotni."

Ja viss noritēs pēc plāna, uz lielajiem ekrāniem jaunāko kinolenti par Neo un viņa piedzīvojumiem redzēsim ap Ziemassvētku laiku – sākot no 22. decembra.

Filmas "Matrikss" ceturtajā daļā iztrūks vienas ļoti svarīgas sastāvdaļas, precīzāk – Hugo Vīvinga, kuru tās kontekstā esam labāk iepazinuši kā aģentu Smitu. Ņemot vērā, ka filmā redzēsim "vecos labos" Kianu Rīvsu, Keriju Annu Mosu un Džadu Pinketu Smitu, šādu soli varētu dēvēt pat par savā veidā negaidītu.

Vīvings bijis ļoti tuvu līguma parakstīšanai, lai parādītos arī jaunākajā "Matrikss" daļā, taču lietas nesalikās pareizajos plauktiņos. 60 gadus vecais aktieris sacījis: "Lana labprāt būtu mani redzējusi "Matriksa" jaunajā daļā. Arī es to gribēju, jo esmu visus ļoti iemīļojis. Tā kā jau trīs daļas bija aizvadītas, sākotnēji mani pārņēma instinktīva atturība par iespēju vēlreiz atgriezties "Matriksā". Taču kad izlasīju scenāriju un mans aģents saņēma piedāvājumu, tūlīt piekritu, un uzsākām sarunas." Diemžēl aktieris nespēja savienot citus projektus ar atgriešanos "Matriksā". "Mēs centāmies izvēlēties laikus un datumus, lai es paspētu abus. Taču Lana nevēlējās novirzīties no sava plāna, kā rezultātā netiku. Īsumā – tas arī viss," sacīja aktieris.

"Matriksa" tēma dažādās izpausmēs vairākkārt izmantota arī citās filmās un seriālos. Kā piemēru var minēt kulta seriālu "Ofiss", kas nesen nāca klajā ar iepriekš izgrieztu ainu. Publicētajā video redzam Džimu (Džons Krasinskis) un Pemu (Dženna Fišere), pamatīgi izjokojot Dvaitu (Reins Vilsons). Lai plānu izdotos realizēt, viņi darbā iesaista arī apsargu Henku (Hjū Deins), kurš cenšas pārliecināt – Dvaitam dota unikāla iespēja pievienoties slepenai organizācijai, kuras uzdevums ir glābt cilvēci. Viņa lēmums, līdzīgi kā Neo "Matriksā", atkarīgs no tā, kuras krāsas tableti viņš izvēlēsies iedzert. Lieki piebilst, ka Dvaita izvēle pārsteidz teju visus. Video vari apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!