Foto: Vida Press
Savulaik "Universal" smagi strādāja pie kinematogrāfiskā visuma, kas bija centrēts uz ikoniskajām briesmoņu franšīzēm, kas trāpīgi tika nodēvētas par "Dark Universe". Tikai viena no šīm filmām ieraudzīja dienasgaismu – tā bija 2017. gada kritiķu nosodītā un īpaši neveiksmīgā filma "Mūmija" ar Tomu Krūzu galvenajā lomā. Tās sliktais sniegums noveda pie tā, ka tika atceltas vairākas citas filmas, un, lūk, beidzot režisors Alekss Kurcmans ir izvēlējies atskatīties uz filmu un to, ko viņš no tās mācījies...

Kurcmans centās atdzīvināt franšīzi, kas pirmo reizi skatītājus sabiedēja 1932. gadā, savukārt pēc tam atkal dominēja kasēs 1999. gada pavasarī. Tā kā latiņa bija uzstādīta augstu, Kurcmanam bijis liels spiediens, proti, viņa galvenais mērķis bija, lai vecās filmas jaunā versija būtu veiksmīga. Tā seržanta Nika Mortona lomā stājās Toms Krūzs, kurš nejauši pamodināja princesi Ahmanetu (Sofija Boutella).

Podkāstā "Playlist 's Bingechallenge" režisors dalījās domās par filmas mantojumu, atklājot, ka 2017. gada hita darbības franšīzes atsākšanu viņš uzskata par "lielāko neveiksmi savā dzīvē gan personīgi, gan profesionāli."

"Es sliecos piekrist tam viedoklim, ka no saviem panākumiem tu neko nemācies, bet tu visu iemācies no savām neveiksmēm," sacīja Kurcmans. "Ir apmēram miljons lietu, ko es nožēloju, taču tas man arī deva tik daudz dāvanu, kas ir neizsakāmi skaista pieredze."

Tiek ziņots, ka filma, kuru kritiķi tā izbrāķēja un kuru daži nosauca par "mirušu pēc nonākšanas kinoteātros", studijai "Universal Studios" izmaksāja gandrīz 95 miljonus ASV dolāru. "IndieWire" to nosauca par vissliktāko Toma Krūza filmu.

Intervijā, atskatoties uz filmas uzņemšanas procesu, Kurcmans uzsvēra, cik jauns viņš tolaik bija un cik ļoti kopš tā laika ir audzis. "Es kļuvu par režisoru tikai tad, kad uzņēmu šo filmu, un tas nebija tāpēc, ka tā bija labi režisēta, bet tāpēc, ka tā nebija," sacīja Kurcmans. "Es nebūtu sapratis daudzas lietas, ko es tagad saprotu par to, ko nozīmē būt režisoram."

Pirms "Mūmijas" Kurcmans nekad nebija uzņēmis tik liela mēroga kinolenti. Lai gan viņš iestudējumu nosauca par "brutālu", viņš arī norādīja, ka nevarētu būt pateicīgāks par pieredzi un to, kā tā viņam iemācīja runāt par sevi.

"Esmu ļoti pateicīgs, ka man tika dota iespēja pieļaut šīs kļūdas, jo tas mani pārveidoja par stiprāku cilvēku un arī par skaidrāku filmas veidotāju," skaidroja Kurcmans.

Filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatoes" filma ir novērtēta ar 16 procentu novērtējumu, kas, bez šaubām, ir ļoti zems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!