Foto: Vida Press

Izskatās, ka daudzi svētku nedēļas nogali pavadīja kopā ar detektīvu Benuā Blānu un pārējo aktieru sastāvu amerikāņu noslēpumainajā filmā "Glass Onion: A Knives Out Mystery", jo filma oficiāli ir nokļuvusi "Netflix" top pirmajā vietā, vismaz Latvijā. Tiek lēsts, ka Daniela Kreiga atveidotais privātdetektīvs, visticamāk, kļūs par "Netflix" karali. Savukārt filma par straumētāja līderi.

Riana Džonsona turpinājums viņa 2019. gada slepkavības noslēpumu filmai ir izrādījies ļoti populārs skatītāju vidū, un filma saņem lielākoties labvēlīgas atsauksmes. Tomēr, neskatoties uz to, ka tas ir filmas "Knives Out" turpinājums, abas filmas nav nemaz tik līdzīgas.

Pagājušā gada pavasarī "Netflix" guva milzīgu uzplaukumu, iegādājoties tiesības uz 2. un 3. "Knives Out" turpinājumiem par 450 miljoniem ASV dolāru, kas ir viens no lielākajiem darījumiem, kas jebkad ir noslēgti par tiesībām uz filmu sēriju.

"Glass Onion" tika izlaista 23. decembrī. Pirmajās trīs dienās to straumēja 82,1 miljonu stundu. Šis skaitlis parāda to, ka "Netflix" ieguldījums izrādījās tā vērts. Filma desmit dienu laikā ir ne tikai pirmā straumētaja filma, bet pašlaik arī trešā straumētāja visu laiku skatītākā filma. "Glass Onion" kopumā ir uzkrājis 209,4 miljonus stundu, kas nozīmē, ka filma atrodas tieši aiz "Red Notice" ar 364,02 miljoniem stundu un "Don’t Look Up" ar 359,79 miljoniem stundu. Tomēr, tā kā "Glass Onion" ir bijusi pieejama tikai desmit dienas, joprojām pastāv iespēja, ka Benuā Blāns (Daniels Kreigs) kļūs par "Netflix" karali.

Atgādinām, ka "Netflix" mēra filmas panākumus, aplūkojot kopējo skatīšanās stundu skaitu filmas pirmajās 28 dienās.

Foto: Vida Press

Vēl dažas dienas atpakaļ tik ziņots, ka "Glass Onion" kļuvis par straumēšanas giganta sesto lielāko filmu debiju, tikai nedaudz zaudējot vietu pirmajam pieciniekam. Tika uzsvērts, ka "Glass Onion" nespēj pārspēt Sandras Bulokas filmu "The Unforgivable", kura pirmajā nedēļas nogalē 2021. gada decembrī tika skatīta 85,86 miljoni stundu. Arī "The Gray Man" nav pārspējama! Bet, kā redzams, viss ir iespējams, un filma ir pārspējusi šīs filmas.

Runājot par atsauksmēm, abas iepriekšminētās filmas nobāl salīdzinājumā ar "Glass Onion", saņemot attiecīgi 38 procentu un 46 procentu kritiķu vērtējumu filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatoes".

Pašlaik "Glass Onion: A Knives Out Mystery" ir apskaužami labs kritiķu novērtējums – 93 procenti. Bet filma "Glass Onion: A Knives Out Mystery" ir saņēmusi zināmu kritiku par to, ka tā ir pārāk vienkārša, taču noslēpuma vienkāršība ir tās lielākā stiprā puse.

Par ko ir "Glass Onion: A Knives Out Mystery"?

Turpinājuma galveno privātdetektīva Benuā Blāna lomu atveido aktieris Daniels Kreigs, un tajā piedalās tādas zvaigznes kā Edvards Nortons, Dženela Mona, Keita Hadsone un Deivs Bautista.

"Glass Onion" centrā ir Benuā Blāna karjera un noslēpumu risināšanas prasmes. Šoreiz Blāns kopā ar bagātās elites senu draugu grupu dodas uz privātu salu Grieķijā, lai tur svinētu esktravagantu slepkavības noslēpumu ballīti, kas izrādās nāvējošāka, nekā paredzēts. Proti, vienā brīdī viss kļūst reāls, liekot Blānam izmeklēt vairāku slepkavību lietu.

Pateicoties "Glass Onion" "haipam", daudzi abonenti skatās pirmo reizi vai jau atkārtoti arī franšīzes pirmo filmu. "Knives Out" šonedēļ noskatījās 16,76 miljonus stundu, kas ir iespaidīgs sasniegums, kas pierāda, kā Džonsons izveidoja unikālu franšīzi, kas joprojām ir populāra gandrīz četrus gadus pēc tās izlaišanas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!