Foto: Vida Press
Vils Ferels jau ir kļuvis par Ziemassvētku filmu karali pēc tam, kad piedalījās vienā no visu laiku ikoniskākajām svētku filmām – 2003. gada komēdijā "Elfs". Bet, tā kā viņš zina, ka labākais veids, kā atklāt Ziemassvētku prieku, ir skaļi dziedāt, aktieris nolēmis piedalīties jaunā mūziklā ar nosaukumu "Spirited". Vēl viena Ziemassvētku kinolente Vila Ferela "maciņā"!

Kas viņu pamudināja gandrīz pēc 20 gadiem atkal piedalīties Ziemassvētku filmā?

"Ziniet, es mīlu Šonu Andersu un Džonu Morisu (filmu veidotājus). Esmu kopā ar viņiem uzņēmis vēl divas filmas, taču nekad iepriekš nebiju veidojis mūziklu," skaidroja Ferels. Vaicāts, vai fani var sagaidīt, ka Ferels filmēsies vēl vairākos citos mūziklos, aktieris un komiķis jokoja, ka piedalīsies filmā "Mean Girls". Joks, joks, joks!

"Spirited" ir komēdija/mūzikls, kura pamatā ir Čārlza Dikensa "A Christmas Carol". Tikai mūsdienīgā versijā! Filma ir mūzikls, kas ietver reizē arī sarežģītus deju priekšnesumus un oriģināldziesmas.


"Es domāju, ka lielākais izaicinājums bija izpildīt sacerētās dziesmas," sprieda Ferels. "Es vienmēr esmu dziedājis kaut kā pavisam komiski. Bet, kad caur dziesmu ir jādemonstrē emocijas un stāsts, tad tas ir pavisam cits meistarības līmenis. Un tas bija traki!"

19 gadu laikā pēc filmas "Elfs" iznākšanas šis kino darbs ir pārtapis kulta filmā, un šie panākumi, protams, liek faniem domāt, vai Ferels spēs atjaunot burvību arī filmā "Spirited".

"Elfs" kļuva par kases grāvēju, kas visā pasaulē ieņēma 223 miljonus ASV dolāru (216 miljonus eiro), kļūstot par tūlītēju Ziemassvētku klasiku. 2021. gada oktobrī Ferels izdevumam "The Hollywood Reporter" pastāstīja, ka atteicās no 29 miljonu ASV dolāru (28 miljonu eiro) samaksas par piedalīšanos Elfa turpinājumā. 2013. gada decembrī Ferels teica, ka "Elfs" turpinājums "pavisam noteikti nenotiks". "Tas izskatītos nožēlojami, ja es mēģinātu atkal iespiesties Elfa zeķubiksēs," viņš teica raidījumā "Watch What Happens Live".

Lai gan "Elfs" bija ļoti populāra kinolente, aktieris kopš tā laika ir piedalījies tikai vienā filmā, kuru patiesi varētu saukt par Ziemassvētku filmu, un tā (līdzās Markam Vālbergam) bija 2017. gada filma "Daddy's Home 2".

"Spirited" ir Ferela nākamais mēģinājums šajā žanrā, bet jau tagad šķiet, ka tā būs viena no dīvainākajām "Ziemassvētku dziesma" (angļu: "A Christmas Carol") interpretācijām. Tā sola pievērst uzmanību spokiem. Tātad Ferels atveidos spoku, bet Reinoldss – Skrūdžam līdzīgo varoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!