Foto: Vida Press

Lai arī cik ļoti jaunā gadā gribētos pāršķirt lappusi un visu slikto atstāt pagātnē, tik vienkārši tas tomēr nav. Ar lielām bažām nākotnē lūkojas Holivudas filmu pārstāvji un to pirmizrāžu veidotāji, apzinoties, ka pandēmija un krīze vēl ne tuvu nav pārvarēta. Skatoties uz esošo situāciju, pārņem deja vu sajūta, jo nevar izslēgt iespējamību, ka pavasara un vasaras sākuma kases grāvēji būs jāpārceļ uz vēlāku laiku.

Aptuveni pirms gada "Metro-Goldwyn-Mayer" (MGM) pārsteidza savus konkurentus ar vēsti, ka "No Time to Die" – kārtējā Džeimsa Bonda franšīzes filma, taču pēdējā ar Daniela Kreiga piedalīšanos, netiks vis izrādīta 2020. gada aprīlī, bet gan novembrī. Pirms vēl uz ASV kinoteātru durvīm tika uzlikta norāde "Slēgts", Bonda kinolentes pēdās turpināja soļot daudzas citas, cerot – rudenī sagaidīsim jaunus un labākus laikus. Kā zināms, tas tomēr nenotika, un, piemēram, "No Time to Die" pirmizrāde tika pārvirzīta vēl pusgadu uz priekšu.

Taču, kā vēstī "Hollywood Reporter" rīcībā esošā informācija, arī šobrīd noliktā 2. aprīļa datuma pamati ir saļodzījušies, un, ļoti iespējams, filma uz ekrāniem tomēr varētu nonākt vien gada pēdējā ceturksnī. Lai gan pārstāvji iespējamo pārcelšanu šobrīd atteikušies komentēt, kāds medijam pietuvināts avots, studijas veterāns paredzējis: "Es domāju, ka visas lielās filmas, kuru pirmizrāde plānota starp šodienu un "Top Gun: Maverick" jūlija sākumā, tiks pārceltas. Šobrīd notiek bardaks."

Ja šī prognoze piepildītos, tiktu pārceltas tādas filmas kā "A Quiet Place Part II", Black Widow, kā arī "Fast & Furious" devītā kinolente "F9", kurām pēc "pirms pandēmijas plāna" uz ekrāniem vajadzēja nonākt jau 2020. gadā. Šim sarakstam pievienotos arī "Venom" turpinājums, kā arī "Minions: The Rise of Gru". Jāpiebilst gan, – lai bizness pilnībā neapstātos, iepriekš "Universal" studija savus produktus piedāvāja skatīties arī tiešsaistes platformās, taču zinātāji klāsta – piemēram, Minionu un "Fast&Furious" jaunākās filmas pirmizrādēm ir absolūti nepieciešama kinoteātru atvēršana.

"Lai gan daudzi domāja, ka pāreja no 2020. uz 2021. gadu teju vai ar burvestības spēku atrisinās visas problēmas, kas industriju pārsteidza pēdējos 12 mēnešos, realitātē viss turpinās, un tiks ziņoti jauni studiju stratēģiskie risinājumi, " sacījis "Comscore" pārstāvji Pols Dergarbidians. Tieši tāpēc viņš ar cerībām lūkojas nākotnē un redz situācijas uzlabošanās iespējamību, tomēr tā vēl ir lielā miglā tīta.

Pilnīgi pretēju pieeju izvēlējusies "Warner Bros." studija, kas pavisam nesen ilgi gaidīto "Godzilla vs Kong" no 21. maija pārcēla teju divus mēnešus ātrāk – uz 26. martu. Šāds lēmums varētu būt saistīts ar vēlmi pēc iespējas veiksmīgāk turpināt 2020. gadā noslēgto vienošanos, ka filmas vienlaicīgi nonāks atvērtajos kinoteātros, kā arī "HBO Max" platformā. Vairāk par hibrīda modeli lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!