Foto: AP/Scanpix/LETA
Pie apvāršņa atkal parādījušās ziņas, ka "Ātrs un bez žēlastības" ("Fast and Furious") sāgai varētu būt pienākušas beigas. Pandēmijas dēļ pārcelto filmu frančīzes devīto daļu plānots uz ekrāniem atrādīt 2021. gadā, savukārt vēl pēc divām kinolentēm dragreisa kinolentei plānots likt punktu, raksta "Deadline".

Vēstīts, ka grandiozo noslēgumu, tas ir, pēdējās divas daļas uzticēts režisēt Džastinam Linam, kurš līdz šim galvenajā krēslā sēdies piecas reizes. Lins ir arī devītās daļas autors, par kuru pirmizrādi fani nebeidz berzēt rokas.

Noradīts, ka, visticamāk, neredzēsim "Ātrs un bez žēlastības 10" un "Ātrs un bez žēlastības 11" – tā vietā 10. turpinājums varētu tikt sadalīts divās daļās, norāda "Insider". Pēdējās divas filmas, kas aptvers vienu lielāku stāstu, pievērsīsies Dominika Toretto (Vins Dīzels), Letijas (Mišela Rodrigesa), Romana (Tairīzs Gibsons), Teja (Ludacris), Ramsijas (Natālija Emanuela), Mias (Džordana Brūstere) un citu varoņu gaitām. Var pačukstēt, ka jaunākajā daļā redzēsim atgriežamies iemīļotu varoni, ko iepriekš uzskatīja par mirušu.

  • Kad lomām tika nolīgtas aktrises Džordana Brūstera un Mišela Rodrigesa, atklājās kāda problēma – viņas nemācēja braukt ar auto. Lai pievienotos filmas komandai, dāmām nācās iegūt autovadītāju tiesības. Dažādus interesantus faktus par filmas aizkulisēm lasi šeit.


"Ātrs un bez žēlastības" pirmās daļas, kura uz ekrāniem iznāca 2001. gadā, scenārijam tā autorus iedvesmoja 1998. gadā "Vibe" publicētais raksts par nelegālām ielu sacīkstēm Kvīnsā, Ņujorkā. Pēcāk Vins Dīzels palīdzēja nedaudz nomainīt frančīzes ieņemto virzienu, pārvēršot to stāstā par ģimeni, kura no likumpārkāpējiem kļuva par varoņiem.

2013. gadā filmas komanda pārdzīvoja milzīgu traģēdiju, kad autoavārijā dzīvību zaudēja aktieris Pols Volkers. Televīzijas un kino filmās Volkers piedalījies kopš 12 gadu vecuma, bet pasaules slavu iemantoja ar Braiena O'Konnera lomu "Ātrs un bez žēlastības" kinolentēs. 10 spilgti aktiera citāti apkopoti šajā rakstā.

Nav noslēpums, ka jau pirms kāda laika pavīdēja runas par iespējām "Ātrs un bez žēlastības" filmu sērijai likt punktu. Par to vēstīja arī Dīzela 2016. gada ieraksts vietnē "Instagram", atklājot, ka pēc divām desmitgadēm, 10 turpinājumiem un vienas sāgas noslēgsies filmu sērijas cikls. Sākotnēji plānots, ka 10. daļa uz ekrāniem parādīsies 2021. gadā.

View this post on Instagram

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel) on Feb 2, 2016 at 10:51pm PST


"Ātrs un bez žēlastības" tuvākajā – devītajā filmā redzēsim Doma sen pazudušo brāli Džeikobu (Džons Cena), kā arī Hanu, kas atgriezīsies no mirušajiem. Cerams neiztiks bez kaskadieru cienīgiem trikiem un ekstrēmiem kadriem, ar kādiem veidotājiem iepriekš pamatīgi lutinājuši skatītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!