Foto: AP/Scanpix/LETA
Grupas "Queen" dalībniekiem – Braienam Mejam, Rodžeram Teiloram un Džonam Dīkonam – Braiena Singera režisētā filma "Bohēmista Rapsodija"("Bohemian Rhapsody"), kurā atainota leģendārā un visā pasaulē iemīlētā grupas solista Fredija Merkūrija dzīve, ievērojami palīdzējusi papildināt savus bankas kontus. Katrs no viņiem saņēmis aptuveni nepilnus 12 miljonus eiro (10 miljoni mārciņu), vēsta "Daily Mail".

Filma stāsta par leģendārās grupas "Queen" ceļu uz panākumiem, kulta dziesmām un revolucionārajam skanējumam, kā arī grupas atrašanos uz izjukšanas robežas. Filmas centrā – ģēnijs un dumpinieks – Fredijs Merkūrijs. Filmas notikumi rāda laiku no 1970. gada, kad Merkūrijs pievienojas "Queen", līdz pat 1985. gadam, kad grupa uzstājās leģendārājā "Live Aid" koncertā. Filma saņēma arī grupas dalībnieku svētību – Braiens Mejs un Rodžers Teilors bijuši tās muzikālie un radošie konsultanti, savukārt grupas menedžeris Džims Bīčs bijis viens no filmas producentiem.

Pateicoties filmas panākumiem, grupas uzņēmums "Queen Productions" nupat dividendēs saņēmis aptuveni 46 miljonus eiro (40 miljoni mārciņu). Savukārt Merkūrija viena no dzīves sievietēm Mērija Ostina, kurai nebija tieša sakara nedz ar filmu, nedz arī grupas panākumiem biznesa lauciņā, saņēmusi čeku aptuveni astoņu miljonu eiro (septiņi miljonu mārciņu) apmērā.

Neskatoties uz to, ka kritiķi filmu saulītē neizcēla (izņemot Rami Maleka darbu – tas bijis teju vienbalsīgi lielisks), uzreiz pēc iznākšanas uz lielajiem ekrāniem 2018. gada oktobrī tā kļuva par pasaules mēroga grāvēju. Maleks par roka leģendas Merkūrija atveidojumu pat saņēma "Oskaru", savukārt filma savā kontā saņēmusi vēl vairākus apbalvojumus. Tiesa, Maleka triumfa mirkli sagandēja nelāgs kritiens. Pēc balvas saņemšanas, kāpjot nost no skatuves, aktieris paslīdēja un nokrita. Vairāk par atgadījumu lasi šeit.

Filmas, kuras budžets sasniedza 40 miljonus mārciņu (aptuveni 46 miljoni eiro), kopējie ieņēmumi mērāmi aptuveni miljardā mārciņu. Tās ietekmē ievērojami palielinājies ar grupas "Queen" lejupielādēto dziesmu skaits, vēsta "Daily Mail".

2020. gadā grupas pārstāvētais uzņēmums dividendēs izmaksāja 20 miljonus mārciņu (23 miljoni eiro).

Kas attiecas uz Ostinu, viņa maciņš kļuvis biezāks, pamatojoties uz Merkūrija testamentu. Viņš Ostinai atstāja savu Londonas villu, kā arī mākslas kolekciju un Luija XV istabas mēbeles. Merkūrijs, kuru Ostina apkopa mūža nogalē, sievietei novēlēja arī 50 procentus savu nākotnes ienākumu, savukārt pārējie 50 procenti sadalīti vienādās daļās starp viņa vecākiem un māsu. Jāpiebilst, ka Ostinas daļa pēc Merkūrija vecāku nāves ir palielinājusies līdz 75 procentiem.

Retā intervijā 2013. gadā Ostina atzina, ka šāds mūziķa lēmums viņa tuvāko, tostarp arī grupas biedru, vidū pieņemts ar rūgtu aizvainojumu, raksta "Daily Mail".

Leģendārās britu rokgrupas solists Merkūrijs tiek dēvēts par vienu no 20. gadsimta talantīgākajiem un ekscentriskākajiem cilvēkiem. Merkūrijs mira 1991. gadā, 45 gadu vecumā. "Queen" vokālists publiski atzina, ka ir slims ar AIDS. "Ņemot vērā baumas, kas pēdējās nedēļās cirkulē presē, es varu apstiprināt: asins analīzes parādījušas, ka man ir HIV. Man ir AIDS. Es uzskatīju, ka šī informācija jātur noslēpumā, lai saglabātu manu tuvinieku sirdsmieru, tomēr pienācis laiks visiem maniem draugiem un pielūdzējiem paziņot patiesību." Nākamajā dienā Fredijs nomira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!