Foto: Reuters//Scanpix/LETA

Pirmo reizi izklaides giganta "Disney" 98 ​​gadu pastāvēšanas vēsturē par valdes priekšsēdētāju ievēlēta sieviete. Sūzana Arnolda, kura 14 gadus ir bijusi "Disney" valdes locekle, 31. decembrī pārņems Boba Īgera pienākumus, ziņo BBC.

Īgers, kurš 2020. gadā atkāpās no izpilddirektora amata, kurā bija 15 gadus, šī mēneša beigās pametīs kompāniju pavisam. Viņš uzņēmumā strādājis kopš 1996. gada.

"Stājoties valdes priekšsēdētājas amatā, es ceru turpināt kalpot "Disney" akcionāru ilgtermiņa interesēm un cieši sadarboties ar kompānijas vadītāju Bobu Čapeku, jo viņš balstās uz uzņēmuma gadsimtu ilgo radošās izcilības mantojumu un inovācijām," teikts Arnoldas paziņojumā presei. Viņa ir strādājusi vadošos amatos vairākos lielos Amerikas uzņēmumos.

Pēdējos astoņus gadus Arnolda bija "Carlyle Group" izpilddirektore, iepriekš ieņēmusi vadošus amatus patēriņa preču gigantā "Procter and Gamble" un ātrās ēdināšanas ķēdē "McDonald's".

"Sūzana ir neticami cienījama izpilddirektore, kuras bagātā pieredze, nelokāmā godprātība un ekspertu spriedumi uzņēmumam ir bijuši nenovērtējami, kopš viņa pirmo reizi pievienojās valdei 2007. gadā," sacīja Īgers.

Savulaik, kad Īgers bija "Disney", uzņēmumā notika nozīmīgas pārmaiņas, tostarp "Pixar", "Marvel", "Lucasfilm" un "21st Century Fox" iegāde un pārņemšana. 2016. gadā uzņēmums atvēra savu pirmo atrakciju parku un kūrortu kontinentālajā Ķīnā.

Vairāki citi "Disney" vadītāji ir paziņojuši par plāniem aiziet no uzņēmuma līdz šī gada beigām, tostarp studijas vadītājs Alans Horns, "Disney" zīmola televīzijas prezidents un galvenais radošais direktors Gerijs Māršs un uzņēmuma galvenais padomnieks Alans Bravermans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!