Foto: Publicitātes attēli
2022.gada novembrī pasauli pāršalca traģiskas ziņas – Aidaho štatā Amerikas Savienotajās Valstīs 16 minūšu laikā nakts vidū tika brutāli noslepkavoti četri no sešiem Aidaho universitātes studentiem, kuri kopīgi īrēja privātmāju. Tagad jaunā "discovery+" dokumentālajā filmā "Aidaho koledžas slepkavības" ("The Idaho College Murders") žurnālisti, izmeklētāji un krimināllietu eksperti kopīgi cenšas atbildēt uz svarīgākajiem jautājumiem saistībā ar šausminošo noziegumu un rast skaidrojumu aizdomās turamā slepkavas Braiena Kohlbergera rīcībai.

Pērnā gada decembrī par četru jauniešu noslepkavošanu tika arestēts Vašingtonas štata universitātes kriminoloģijas maģistrantūras students Braiens Kohlbergers, kuru daudzi salīdzina ar pasaulslaveno slepkavu Tedu Bandiju. Nesen ir sākusies tiesas prāva, kurā tiek atklātas aizvien jaunas detaļas un iepriekš nezināmi fakti par liktenīgo nakti, kuras laikā nezināmu iemeslu dēļ aizdomās turamais vīrietis brutāli noslepkavoja četrus studentus.

Dokumentālajā filmā "Aidaho koledžas slepkavības" eksperti un izmeklētāji skatītājiem atklāj vēl nedzirdētas teorijas par notikušo noziegumu, kā arī pēta jaunākos lietas pierādījumus un izsaka viedokļus par tiesvedības procesa gaitu un rezultātu. Lai skatītāji iegūtu daudzpusīgu informāciju par notikušo, filmā savu viedokli atklāj arī bijusī nozieguma vietas izmeklētāja (CSI) un tiesu medicīnas eksperte Alīna Berouza, kā arī bijusī Bruklinas prokurore un juridiskā eksperte Anna Siga Nikolaci.

Filmas laikā vadošie kriminoloģijas eksperti un nozares speciālisti kopīgiem spēkiem ļauj skatītājiem šķetināt nozieguma šausminošās detaļas un aizdomās turamā Braiena Kohlbergera rīcības motīvus, izdzīvot notikumus dienās pirms nozieguma un atklāt iemeslus, kāpēc liktenīgajā naktī nemira visi mājas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!