Foto: Vida Press
Nepagāja ilgs laiks, kad parādījās signāli par Denī Vilnēva filmas "Kāpa" turpinājumu, taču nu kinostudija "Legendary Pictures" apstiprinājusi plānus izdot "Kāpa: Otrā daļa", sakot, ka ir satraukti par šī ceļojuma turpināšanu. Studija paredz, ka filmas pirmizrāde notiks 2023. gada 20. oktobrī, un var droši pieņemt, ka otrā daļa aptvers Frenka Herberta klasiskā romāna vēl neatklāto daļu, vēsta "Deadline".

"Legendary Entertainment" šos jaunumus paziņoja savā "Twitter" kontā, proti, faktu, ka "Warner Bros" izplatīs filmas "Kāpa" 2. daļu un palīdzēs to arīdzan finansēt. Paredzams, ka tā būs tikpat ekskluzīva kinolente, kā pirmā, uzsver "Deadline".

Lai gan Deivida Linča 1984. gadā veiktā Frenka Herberta 412 lappušu garā zinātniskās fantastikas romāna atveidojums visu stāstu bija "sabāzis" vienā filmā, jaunās pilnmetrāžas versijas režisora Denī Vilnēva vīzijā "Kāpai" bija divas daļas. Vilnēvs jau savās pirmajās intervijās tiešām bija ļoti pārliecināts, ka viņa Frenka Herberta vadītajai ekranizācijai būs divas filmas. Uz to norādīja arī pirmās filmas sākuma virsraksta secība, kas bija "Kāpa: Pirmā daļa".

Kad Toronto filmu festivālā filmas režisoru intervēja "Variety", Vilnēvs apgalvojis, ka sākotnēji vēlējies abas daļas veidot vienlaicīgi, tomēr vairāku iemeslu dēļ tas nav izdevies. Viņš uzņēmis pirmo daļu un bija gatavs gaidīt, vai filma skatītājiem patiks. "Veidojot pirmo daļu, tajā tiešām ieliku visu savu aizraušanos – arī tad, ja tā būtu vienīgā. Bet esmu optimistisks."

Un tas ir noticis! Prieku neslēpj arī pats Vilnēvs: "Tikko saņēmu ziņu no "Legendary", ka mēs oficiāli virzāmies uz priekšu ar "Kāpa: Otrā daļa". Mans sapnis bija adaptēt Frenka Herberta stāstu filmā "Kāpa", un man ir jāpateicas faniem, aktieriem un komandai, "Legendary" un "Warner Bros." Tas ir tikai sākums!"

Tiek solīts, ka gaidāmajā kinolentē vēl joprojām ir daudz stāstu, ko atklāt! Filma "Kāpa: Pirmā daļa" beidzas Timotija Šalamē atveidotajam Polam Atreidīsam, meklējot patvērumu no ienaidniekiem tuksnesī. "Kāpa: Otrā daļa" sekos viņa centieniem atriebties dižciltīgajām ģimenēm, kas nogalināja viņa tēvu hercogu Leto Atreidīsu, un atjaunot savu varu.

"Denī Vilnēvs ir izveidojis filmu, kas ir gan vizuāli neparasta, gan emocionāli aizraujoša, par ko liecina tās globālie panākumi gan no kritiķiem, gan kasēs," sacījis Tobijs Emeričs, "Warner Bros Picture Group" valdes priekšsēdētājs. "Mēs esam priecīgi turpināt šo ceļojumu kopā ar Denī un viņa aktieriem un komandu, kā arī mūsu partneriem uzņēmumā "Legendary", un nevaram vien sagaidīt, kad 2023. gada oktobrī kinoteātros parādīsim šīs episkās pasakas nākamo daļu."

Zinātniskās fantastikas eposa pirmā daļa, kas pirmizrādi ASV piedzīvoja 22. oktobrī, pirmajā nedēļas nogalē no biļešu pārdošanas nopelnīja 41 miljonu dolāru. Šis bija labākais rezultāts no šī gada "Warner Bros" filmu atklāšanas, un zīme fanu vēlmei ne tikai straumēt filmu, bet arī redzēt to uz lielā ekrāna. Filma ir sniegusi labus rezultātus arī ārzemēs, nopelnot gandrīz 225 miljonus ASV dolāru visā pasaulē, ziņo "Variety".

Bet, lūk, treileris tiem, kuri vēl nav redzējuši filmas pirmo daļu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!