Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nav noslēpums, ka senais stāsts par ātriem auto un pārgalvīgiem sacīkšu braucējiem ir pārtapis par globālu asa sižeta franšīzi. Deviņu filmu laikā "Ātrs un bez žēlastības" ir pat ļoti tālu no saviem pirmsākumiem – sacīkstēm ielās, bet tagad neprātīgais brauciens beidzot tuvojas finiša taisnei! "Ātrs un bez želastības 10" ir franšīzes pēdējā nodaļa, kas noslēgs Vina Dīzela atveidotā Dominika Toretto piedzīvojumus.

Kā liecina informācija dažādos avotos, šobrīd notiek pēdējās sarunas ar Džeisonu Momoa par pievienošanos Vinam Dīzelam un pārējam zvaigžņotajam kolektīvam. Un, lai gan sižeta detaļas tiek slēptas, "Akvamens" aktieris varētu būt viens no filmas ļaundariem.

Ar sociālo mediju starpniecību komanda oficiāli sveica Momoa: "Fast" ģimene kļūst arvien lielāka."


Lai gan Momoa ir neapšaubāmi vislabāk pazīstams kā Akvamens "Warner Bros." un "DC" supervaroņu filmā, aktieris ir nepārtraukti veidojis ļoti veiksmīgu karjeru. Viņš piedalījies filmās "Dune", "Game of Thrones", "Apple TV Plus" seriālā "See". Šī mēneša sākumā viņš noslēdza filmēšanu pie "Aquaman and the Lost Kingdom".

"Ātrs un bez žēlastības" pirmās daļas, kura uz ekrāniem iznāca 2001. gadā, scenārijam autori iedvesmojās no 1998. gadā "Vibe" publicētā raksta par nelegālām ielu sacīkstēm Kvīnsā, Ņujorkā. Franšīzes kopējie ieņēmumi vietējā un pasaules tirgū (kopā ar "spin-off" "Hobbs & Shaw") mērojami 6,3 miljardos ASV dolāru, savukārt "F9", kas pirmizrādi piedzīvoja Covid-19 pandēmijas laikā, maciņu papildināja par 681 miljonu ASV dolāru, vēsta "The Hollywood Reporter".

Džastins Lins, kurš atgriezās franšīzē ar 2021. gada filmu "Ātrs un bez žēlastības 9", atkal ir režisora ​​krēslā. Vēstīts, ka kopā ar Vinu Dīzelu uz ekrāniem varētu atgriezties arī "vecie kadri", tostarp Mišela Rodrigesa, Tairīss Gibsons, Ludacris, Džordana Brūstere, Natālija Emanuela u.c.

Ziņas par Momoas pievienošanos filmai nāk, kad Džonsons nesen noraidīja Dīzela uzaicinājumu atkārtot viņa slepenā aģenta Lūkasa Hobsa lomu gaidāmajā filmā pēc publiskas apspriedes starp abām zvaigznēm. Intervijā telekanālam CNN Džonsons apstiprināja, ka Dīzelam personīgi paziņojis, ka "nav nekādu izredžu, ka es atgriezīšos". Par viņu abu nesaskaņām vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!