Foto: Vida Press

Būt klātesošai varenā Džeimsa Bonda piedzīvojumos – par to sapņojušas daudzas aktrises, ja runa ir par nedaudz attīstīto un no senākajiem stereotipiem attālināto Bonda meitenes lomu. Kāpēc reizēm šī iespēja vairs nešķiet tik spoža, intervijā "The Sun" atklājusi Džemma Artertone, kas Bonda meitenes tēlā iejutās 2008. gada filmā "Quantum of Solace" ("Mierinājuma kvants").

Nesenā intervijā aktrise gan aizstāvēja, gan arī kritizēja sev uzticēto Stroberijas Fīldsas (Strawberry Fields) lomu. Filmā britu slepenā dienesta aģente cenšas ievilkt savos tīklos un aizkavēt Daniela Kreiga atveidoto Džeimsu Bondu no misijas izpildes, taču pati zaudē modrību un ļauj šarmantajam vīrietim sevi apžilbināt. Fīldsa kļuva par Bonda ienaidnieku galveno mērķi, un pēcāk arī mira.

Foto: Vida Press

Artertones lēmumu pieņemt lomu vadījusi nepieciešamība gūt ienākumus. Toreiz jaunā sieviete bija tikko pārkāpusi 21 gada slieksnim, un par sevi nemitīgi atgādināja studiju kredīts. "Karjeras pirmsākumos es biju nabaga kā baznīcas žurka un vienkārši biju priecīga strādāt, lai nopelnītu dzīvošanai," stāsta aktrise. Neskatoties uz to, ka uzņēmusies Bonda meitenes lomu, lai noturētu galvu virs ūdens, Artertone nenoliedz, ka bieži saņēma un vēl aizvien saņem kritiku par savu lomu "Mierinājuma kvantā".

Jāpiebilst gan, ka arī pašai aktrisei ne viss, kas saistīts ar Fīldsas lomu, gājis pie sirds. Viņa norādījusi, ka tajā jau sākotnēji "iestrādāta" milzīga seksisma deva, uzsverot, ko būtu vēlējusies redzēt citādāk: "Kļūstot vecākai, sapratu, ka tik daudz kas saistībā ar Bonda meiteņu lomām ir nepareizi. Stroberijai vienkārši vajadzēja pateikt nē. Tiešām." Vērts piebilst, ka filmā pie Bonda pleca ir arī Olgas Kuriļenko atveidotā Kamilla Montesa, taču abu starpā valda tuvas, bet ne romantiskas attiecības. Tas viņu padara par pilnīgi atšķirīgu tēlu, jo lielākoties visas pieteiktās sievietes kļūst par Bonda iekāres objektiem.

Neskatoties uz to, šī loma palīdzēja atsperties Artertones karjerai un savākt ievērojami fanu pulku. Aktrise redzama arī tādās filmās kā "How to Build a Girl", "Prince of Persia: The Sands of Time" un seriālā "Black Narcissus".

Bondiādes jaunākās filmas "No Time To Die" ("Nav laika mirt") pirmizrāde pārcelta jau vairākas reizes, taču šobrīd plānots, ka pie skatītājiem tā nonāks aprīļa sākumā. Šī būs pēdējā sērijas filma, kurā galvenā varoņa ādā iejutīsies Daniels Kreigs. Tīzeri vari lūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!