Foto: AFP/Scanpix/LETA

Netflix ieguvis tiesības uz "La Favorite" filmu, kas iezīmē Džonija Depa atgriešanos pie filmas notikušās skandalozā tiesas prāvas par neslavas celšanu ar viņa bijušo sievu Amberu Hērdu, liecina "Bloomberg" ziņojums. Projekts tiks filmēts Francijā, kas atbilst Depa šķietamajam solījumam boikotēt Holivudas studijas. Pēdējo reizi Deps filmā piedalījās 2020. gadā.

Saskaņā ar ziņojumu, "Netflix" licencējis filmas straumēšanas tiesības 15 mēnešus pēc tās izlaišanas kinoteātros. Nav skaidrs, vai un kad filma būs pieejama "Netflix" visā pasaulē, bet zināms, ka "Netflix" iegūtās tiesības uz filmu izmantos, lai palīdzētu finansēt producēšanu, tomēr pati kompānija filmas veidošanā aktīvi nepiedalīsies.

"La Favorite" atzīmē Depa pirmo lomu filmā kopš Holivuda izvairījās no aktiera pēc tam, kad Hērda viņam izvirzīja apsūdzības par vardarbību ģimenē. Filmas "Karību jūras pirāti" aktieris jūnijā pēc tiesas sprieduma no Hērdas ieguva 10 miljonus ASV dolāru lielu kaitējuma kompensāciju.

2022. gada filmā Deps atveidos karali Luisu XV, priekšteci nolemtajam Luisam XVI, kura valdīšanas laikā notika Francijas revolūcija. Filmu "Le Favourite" veidos režisors Maivens Le Besko, un tā tiks izlaista Francijas kinoteātros 2023. gadā. "La Favorite" demonstrēs Depa franču valodas zināšanas, jo šī būs pirmā reize, kad viņš filmā runās franču valodā. Lai gan Deps ir no Kentuki štata ASV, viņš daudzus gadus dzīvoja Francijā kopā ar bijušo sievu Vanesu Paradī.

Zināms arī tas, ka filmas "La Favorite" filmēšana notiks Versaļas pilī. Filmu paredzēts uzņemt šovasar trīs mēnešu laikā. "Netflix" izplatīšanas darījums par "La Favorite" saistīts ar neseno vienošanos, ko straumēšanas pakalpojums noslēdza ar Francijas kino ģildēm. Paredzēts, ka "Netflix" kopā ar citiem straumēšanas pakalpojumiem daļu no ieņēmumiem tērēs, lai palīdzētu ražot vietējās filmas. Saskaņā ar "Bloomberg" ziņojumu, "Netflix" paziņojis, ka 2022. gadā Franciju filmu projektos ieguldīs 40 miljonus eiro, un Depa jaunais projekts ir viens no viņu pirmajiem investīciju darbiem, kas noteikti ir laba zīme aktierim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!