Foto: Vida Press
1993. gada filma "Mūžīgā aukle" ("Mrs. Doubtfire") ar nelaiķi Robinu Viljamsu galvenajā lomā jau gadu desmitiem ir daudzu ģimeņu iemīļotāko skatāmgabalu topa augšgalā. Tieši tāpēc reti kurš varēja iedomāties, ka patiesībā kinolenšu plauktos guļ kopumā trīs filmas versijas, no kurām vienu nepilngadīgajiem būtu ļauts skatīties tikai ar vecāku atļauju, vēsta CNN.

Filmas režisors Kriss Kolumbuss noliedzis sociālajā vidē klīstošās baumas, ka filmai būtu "NC-17" versija, kura nepilngadīgām personām bez ierunām aizliegtu šo kinomākslas darbu skatīties, raksta "Deadline". Taču kaut kas šajās baumās tomēr izrādījies patiess. Režisors atklājis, ka "Mūžīgajai auklei" patiesi ir vairākas (kopumā trīs) versijas, no kurām viena ierakstās "R-rated" kategorijā. "Rating" norāda uz to, ka filmā atveidotas pieaugušo ainas, dzirdama skarba valoda, redzama vardarbība, narkotiku lietošana, arī kailums.

Filma stāsta par bēdu sagrauto Robina Viljamsa varoni Danielu Hilardu, kurš ne par kādu cenu nevēlas atsvešināties no savas ģimenes un bērniem. Neglītās šķiršanās dēļ šī iespēja ir ierobežota, tāpēc viņš nolemj bikses nomainīt pret svārkiem, likt galvā parūku un pārtapt auklītē, kas pieskatītu viņa paša bērnus.

Kolumbuss atzina, ka daudzām scenārija ainām patiesi uzņemtas vairākas versijas, un paldies par to jāsaka Viljamsa vēlmei improvizēt. "Viņš divas, trīs reizes uzfilmēja scenārijā rakstītās ainas. Un tad teica: "Ļauj man spēlēties!"," stāsta režisors, piebilstot, ka vienai ainai uzņemtas pat 22 dažādas versijas. "Viljams dažreiz iesoļoja teritorijā, kas nebūtu piemērota "PG-13" filmai (kāda tā ir oriģinālā), bet noteikti izcili iederētos un būtu patiesi smieklīga "R-rated" kinolentē."

Lai gan šī ziņa var faniem likt cerībā berzēt rokas, režisors uzskata – pastāv ļoti maza iespēja plašākai auditorijai kādreiz ieraudzīt citu "Mūžīgās aukles" versiju. "Es gan būtu ar mieru veidot dokumentālo filmu par "Mūžīgās aukles" tapšanu, iekļaujot arī izgrieztās ainas, kas būtu iederīgas "R-rated" variantā," viņš sacījis. "Tā, manuprāt, būtu vislabākā pieeja."

Ar Viljamsu filmā piedalījās arī Sallija Fīlda un Pīrss Brosnans, kopīgiem spēkiem nopelnot 441,3 miljonus ASV dolāru. Kolambuss atklājis, ka viņš vēl aizvien ir ļoti lepns par paveikto, tāpēc nevēlas nekādā veidā to sabojāt.

Robins Viljamss bija viens no Amerikas iemīļotākajiem savas paaudzes komiķiem, un viņa slava atnāca ar televīzijas komēdiju "Mork & Mindy". 1997. gadā viņš par otrā plāna lomu filmā "Good Will Hunting" ieguva "Oskaru". Viljams mūžībā devas 2014. gada augustā, kad viņam bija 63 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!