Foto: Kadrs no video
Lai gan starp politiku un kino nav liekama vienādības zīme, paralēles notiekti velkamas – jo īpaši tad, ja kāds valstsvīrs reiz filmējies slavenā kinolentē. Tā tas bijis Donalda Trampa gadījumā, kurš atveidoja mazu, epizodisku lomiņu kādā no "Viens pats mājās: Pazudis Ņujorkā" epizodēm. Ņemot vērā politiskās situācijas saasināšanos Amerikas Savienotajās Valstīs, daļa fanu uzskatījuši, ka Tramps no filmas "jāizgriež", piedāvājot alternatīvus un reizēm arī ļoti amizantus aizvietotājus.

Kā zināms, ar Trampu filmas skatītāji sastopas brīdī, kad mazais Kevins īsteno plānu, kā apmesties smalkajā viesnīcā "Plaza". Tur viņš pilnīgi nejauši un garāmejot sastopas ar Trampu, no kura vēlas uzzināt, kur atrodas foajē. Pēc dažām sekundēm viņu ceļi šķiras, un Tramps filmā vairs neparādās.

Radošie "Twitter" lietotāji metušies Trampu no filmas ainiņas griezt laukā. Viens piedāvājis vietu vienkārši atstāt tukšu, bet cits viņa seju nomainījis pret Kianu Rīvsa. Kāds cits kā iespējamo risinājumu piedāvājis lomu pārņemt Džabam no "Zvaigžņu kariem" vai pat pašam Džo Baidenam. Pie dažiem variantiem savu viedokli izteicis arī galvenās lomas atveidotājs, nu jau pieaugušais Makolijs Kalkins, sniedzot ļoti kodolīgas atbildes, piemēram, vienā gadījumā viņš rakstījis "bravo", bet citā – "pārdots" ("sold", kas bieži tiek izmantots izsolēs).


Vēl kāds interesants variants piedāvāja Trampu aizstāt ar šobrīd 40 gadus veco Kalkinu.

Varētu rasties jautājums, kā tad Tramps vispār nonāca filmā. 2020. gada nogales intervijā "Insider" režisors Kriss Kolumbuss atklāja, ka tajā laikā tieši viņš bijis viesnīcas īpašnieks. Ņemot vērā, ka tik grandiozu viesnīcu neizdotos ar dekorācijām izveidot mākslīgi, filmas komanda vērsusies pie "Plaza" viesnīcas pārstāvjiem, kas piekrituši filmēšanai ar vienu noteikumu. "Varēsiet filmēt tikai tad, ja arī es tajā būšu," toreiz esot sacījis Tramps. Kad filma pirmo reizi atrādīta cilvēkiem, Trampa parādīšanās raisījusi gaviles. "Tāpēc es kolēģim teicu: "Atstāsim viņu filmā. Tas būs brīdis skatītājiem.""

Aizvadītā gada nogalē "Viens pats mājās" svinēja 30. jubileju. Pirmajā nedēļas nogalē, kad filma tika izlaista uz ekrāniem, tā nopelnīja 17 miljonus ASV dolāru. Mūsdienās tā kļuvusi arī par vienu skatītākajām un pelnošākajām komēdijām pasaulē. 1992. gadā tapa arī otrā daļa "Viens pats mājās: Pazudis Ņujorkā", kurai sekoja vēl trīs franšīzes turpinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!