Milži, runājošas lapsas un drosmīgi bruņinieki – to visu redzēsim Deivida Lauerija ("A Ghost Story", "Pete's Dragon") ilgi gaidītajā fantastikas piedzīvojumā "The Green Night", kas ar katru klajā laistā tīzera sekundi liek interesei augt augumā.

Kinolentes pamatā ir 14. gadsimta darbs "Sir Gawain and the Green Knight". Jaunā filmā stāstīs par Seru Gaveinu – karaļa Artura spītīgo brāļa dēlu un Apaļā galda bruņinieku, kurš dodas meklēt ginantisko svešinieku. Gaveins, kuru filmā atveido Devs Patels, ir nolēmis stāties pretim Zaļajam bruņiniekam, raksta "Variety".

Galvenais varonis nonāks aci pret aci ar spokiem, milžiem, zagļiem un shēmotājiem, paralēli mācoties veidot savu raksturu un pierādot savu vērtību ģimenes un karaļvalsts acīs. "Un ko tu ceri ar to visu panākt," Gaveinam filmas treilerī vaicā Džoela Edžertona atveidotais varonis. "Godu," atbild Gaveins. "Tieši šī iemesla dēļ bruņinieks dara to, ko dara."

"The Green Knight" uzmirdzēs arī Berijs Kīgans, Ralfs Ainesons, Alīsija Vikandere, Šons Heriss, Sarita Čudharija, Keita Dikija un citi.

"A24", kuras paspārnē tapis šis viduslaiku piedzīvojums, var lepoties ar daudzveidīgu kinolenšu izlasi – sākot no pārdabiskiem trilleriem un beidzot ar pārejas vecuma stāstiem, taču leģenda par Zaļo bruņinieku iezīmēs pirmo studijas mēģinājumu ielauzties fantāzijas-piedzīvojumu lauciņā. Vērts gan piebilst, ka Sers Gaveins un Zaļais bruņinieks pilnmetrāžas filmās iedzīvināts jau iepriekš. 1973. gada kinolentē galvenos varoņus atveidoja Marijs Heds un Naidžels Grīns, savukārt 1984. gadā – leģendārais Šons Konerijs un Mailss O'Kīfs.

Filmas pirmizrāde jaunā koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ vairākkārt jau pārcelta. Šobrīd to ieplānots izrādīt vasarā, 30. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!