Foto: Vida Press
6. decembrī "Amerikas Rakstnieku ģilde" (WGA) publicēja "101 izcilākā 21. gadsimta scenārija (līdz šim) sarakstu. Pirmajā vietā ierindojās šausmu filma "Prom!" ("Get Out"), apsteidzot filmas: "Gaišo atmiņu mūžīgais starojums", "Sociālais tīkls", "Parazīts" un "Kur sirmgalvjiem nav vietas".

WGA ir apvienība, kas pārstāv Holivudas scenāristus. Viņi paziņojumā presei teica: "Kā pirmās balss ieguvēja ir filma "Prom!"," ziņo "Independent".

Godalgotā filma, kuras režisors un scenārija autors ir Džordans Pīls, ierindojās Amerikas Rakstnieku ģildes izvēlētā saraksta pirmajā vietā. Šausmu filma ieguva arī 2018. gada Kinoakadēmijas balvu par labāko oriģinālo scenāriju.

"Prom!" ir ASV šausmu filma, kas tika izlaista 2017. gada 24. februārī. Filmā galvenās lomas atveido Daniels Kaluja un Elisone Viljamsa, kā arī aktieris Bredlijs Vitfords, Lakīts Stenfīlds un Ketrīna Kīnere.

Filma tiek dēvēta arī par sociālo trilleri, komēdiju un pat mistiku. Tās galvenais varonis, afroamerikāņu fotogrāfs Kriss ierodas pie savas jaunās draudzenes vecākiem. Šajā kompānijā viņš jūtas neērti, jo ir vienīgais tumšādainais. Meitenes vecāki ir atsaucīgi un liberāli domājoši, tomēr viņš pat iedomāties nevar, kādus noslēpumus glabā šī ģimene. Šajā filmā apskatītas rasu attiecības mūsdienu Amerikā.


Lūk, ielūkojies filmas treilerī!

10 labākie 21. gadsimta scenāriji (līdz šim)

1. Filma "Prom!"("Get Out") 2017
2. Filma "Gaišo atmiņu mūžīgais starojums" ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind") 2004
3. Filma "Sociālais tīkls" ("The Social Network") 2010
4. Filma "Parazīts" ("Parasite") 2019
5. Filma "Kur sirmgalvjiem nav vietas" ("No Country for Old Men") 2007
6. Filma "Mēnessgaisma" ("Moonlight") 2016
7. Filma "Plūdīs asinis" ("There Will Be Blood") 2007
8. Filma "Bēdīgi slavenie mērgļi" ("Inglourious Basterds") 2009
9. Filma "Gandrīz slaveni" ("Almost Famous") 2000
10. Filma "Memento" ("Memento") 2000

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!