Foto: Vida Press

Tuvākajā nākotnē arvien biežāk redzēsim aktrisi Galu Gadotu ar kroni uz galvas. Viņa pieņēmusi piedāvājumu jaunā kinolentē atveidot leģendāro Senās Ēģiptes valdnieci Kleopatru, tādējādi vēlreiz nonākot plecu pie pleca ar "Brīnumsieviete 1984" režisori Petiju Dženkinsu, raksta izdevums "Variety".

Sīvā konkurencē tiesības uz šo projektu ieguva "Paramount Pictures", izgriežot pogas tādiem grandiem kā "Apple", "Universal", "Warner Bros" un "Netflix". Tagad Galai Gadotai būs iespēja iejusties tik leģendāra personāža ādā, kurā, starp citu, jau 1963. gadā savus spēkus izmēģināja Elizabete Teilore. Vēstīts, ka Teilores versija izrādījusies daudz dārgāka nekā iepriekš plānots, "20th Century Fox" gandrīz nosūtot pa bankrota ceļu. Kādas būs šīs kinolentes izmaksas, rādīs laiks.

Ēģiptes valdnieces Kleopatras un ietekmīgā Romas karavadoņa Marka Antonija mīlasstāsts kļuvis par vienu no visspēcīgākajām un intriģējošākajiem notikumu pārstāstiem vēsturē. Abi vareno valstu pārstāvji izdzīvoja īstu mīlestības pārbaudījumu. Viņu kaislīgo attiecību dēļ strauji pieauga Ēģiptes politiskā nozīme, kas Romas vadošajiem ierēdņiem ne visai patika. Kad tika iekarota arī Ēģipte un vairs nebija, kur bēgt, Antonijs ar zobenu nāvīgi sadūris sevi vēderā, domādams, ka Kleopatra ir izdarījusi to pašu. Viņš gan vēlāk tika nogādāts pie savas mīļotās, kuras rokās arī mira. Tiek vēstīts, ka arī Kleopatra izdarījusi pašnāvību.

Pēdējos gados Holivudā pat vairākas reizes uzplaiksnījušas runas par jauniem projektiem, kuru galvenie notikumi risinātos par un ap Kleopatru. Mēļoja, ka "Sony" projektā galvenās lomas atveide uzticēta tad Andželīnai Džolijai, tad dziedātājai un aktrisei Stefānijai Džoannai Andželīnai jeb Lady Gaga. Kāds ir šīs filmas statuss, šobrīd nevienam īsti nav zināms.

Jaunās filmas scenāriju rakstīs Laeta Kalogridis, kas sevi izcili pierādījusi pamatīgajā prāta mežģī "Shutter Island" ar Leondardo Dikaprio galvenajā lomā.

Gadota neslēpusi prieku par iespēju būt vienai no galvenajām šīs filmas veidotājām. "Es mīlu satraukumu, ko dod jauni projekti, sajūsmu, senus stāstus atgriežot dzīvē,"aktrise rakstījusi savā "Twitter" profilā. "Kleopatras stāstu vēlos atklāt jau ilgāku laiku. Nevarētu būt pateicīgāka par šo komandu!"


Kādā citā ierakstā viņa norādījusi, ka šis stāsts pirmo reizi tiks atklāts sievietes acīm – gan kameras priekšpusē, gan aiz tās.


Jāteic gan, ka netrūkst kritiķu, kam Gadotas izvēlē Kleopatras lomas atveidošanai nešķiet atbilstoša – viņiem šķiet nepieņemami Ēģiptes valdnieces lomas atveidošanu uzticēt izraēlietei, raksta "USA Today". Šī daļa uzskata, ka daudz piemērotāka lomai būtu bijusi kāda arābu izcelsmes dāma, savukārt otra puse norāda, ka Kleopatra tomēr nav bijusi ēģiptiete – viņai bijušas grieķu saknes, kas Gadotu padara par piemērotu aktrisi. Tāpat uzsvērts, ka Gadota sevi arī iepriekš jau ļoti veiksmīgi pierādījusi.

Filmu "Brīnumsieviete 1984", kas lielā mērā arī ir Gadotas un Dženkinsas dueta kopdarbs, vēl aizvien dedzīgi šogad ceram ieraudzīt uz lielajiem ekrāniem. Tās pirmizrāde jau vairākkārt tikusi pārcelta, taču pagaidām pārstāvji nav informējuši par tās atlikšanu uz nākamo gadu. Ja viss paliks spēkā, kinoteātros tā ienāks decembra nogalē. "Mēs šo filmu veidojām lielajiem ekrāniem, un es ticu kinoteātru spēkam," savā "Twitter" profilā martā, vēstot par filmas pārcelšanu, atzina filmas režisore Dženkinsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!