Foto: Kadrs no video

Kamēr daudzas filmas, galvenokārt – lielie kases grāvēji, savas pirmizrādes jaunā koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ pārceļ uz nākamo gadu, "Universal Pictures" vesternu "News of the World" ar Tomu Henksu galvenajā lomā starptautiskajā tirgū piedāvās caur straumēšanas gigantu "Netflix", raksta "Deadline". Lai gan arī iepriekš vairākas kinolentes nonākušas interneta platformās, šīs mērogs un potenciāls ir ievērojamāks.

"Deadline" rīcībā esošā informācija liecina, ka šobrīd notiek vienošanās starp abām pusēm par pēdējām detaļām. Vēstīts, ka šis lēmums gan attiecas tikai uz pasaules tirgu – Amerikas Savienotajās Valstīs filmu vēl aizvien ap Ziemassvētkiem filmu plānots izrādīt uz lielajiem ekrāniem. Tā noteikti ir laba ziņa vietējiem kinoteātriem, filmas pirmizrādei pietuvojoties "Oskaru" balvu pasniegšanas laikam.

Pagaidām gan vēl nav skaidri zināms, kad drāma varētu būt pieejama interneta platformā, taču visdrīzāk – 2021. gadā, norāda "Variety". Lai gan parasti "Netflix" dod priekšroku saviem skatītājiem sniegt unikālu filmu skatīšanās pieredzi, arī iepriekš viņi spēruši soli, pārņemot tikai starptautiskās izrādīšanas iespējas. Kā piemēru var minēt "The SpongeBob Movie: Sponge on the Run", kuru nu iespējams novērtēt arī skatītājiem Latvijā.

Foto: Vida Press

Pandēmijas dēļ vairākkārt mainīti daudzu filmu plāni, vairākām, piemēram ("Pixar" studijas "Dvēselei" un romantiskajai drāmai "Lovebirds") pārceļoties uz tādām straumēšanas vietnēm kā "Netflix", "Amazon Prime" un "Disney Plus". Savukārt 2020. gadā gaidītie grāvēji, piemēram, "Marvel" studijas "Melnā atraitne" un Džeimsa Bonda turpinājums "Nav laika mirt" vienkārši nedaudz nobremzējuši savu iznākšanu uz kinoteātru ekrāniem, pārceļoties uz nākamo gadu.

"Universal" vienošanās ar AMC jeb pasaules vadošo kinoteātru ķēdi paredz hibrīdu modeli – dažas nedēļas pēc pirmizrādes kinoteātros studija var piedāvāt filmas arī citās platformās, nebaidoties, ka tās tiks boikotētas, skaidro "Variety". Pretī "AMC" saņem daļu no digitālajiem ienākumiem.

Kinolente "News of the World" tapusi pēc amerikāņu rakstnieces Pauletes Džilas (Paulette Jiles) tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Tās un arī romāna notikumi risinās 19. gadsimta Amerikā un stāsta par kara veterāna Kida dzīvi, pārbraucieniem un sastaptajiem personāžiem. Notikumi gan pilnībā maina savu kursu, kad mierīgās dzīves piekritējam tiek uzticēts aizvest pie radiniekiem 10 gadus vecu bāreni Džoannu, kura četrus gadus pavadījusi indiāņu gūstā. Henksa atveidotais varonis mazās meitenes dzīvē sāk ieņemt gluži vai tēva lomu, mērojot ceļu līdz mājām un aizsargājot no pāridarītājiem.

Filmas režisors ir Pols Grīngrāss (Paul Greengrass), kurš savos darbos pievērš uzmanību cilvēces uzvedības jautājumam un tam, kas indivīdu padara cilvēcīgu. Savukārt Henksa filmu portfelīša saturs vēlreiz apliecina viņa daudzveidību un spēju pielāgoties režisora un kinolentes prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!