Foto: AP/Scanpix/LETA
Aizvadītais gads ieņēmumu ziņā filmu pasaulei bija, maigi sakot, slikts. Nu šī brīža situācijas izlūkos devies "Legendary" un "Warner Bros." potenciālais grāvējs "Godzilla vs. Kong", kas pirmizrādes nedēļas nogalē starptautiskajā tirgū uzrādījis labākos rezultātus kopš pandēmijas sākuma, informē "The Hollywood Reporter".

Filmas ieņēmumi pasaulē pirmajās dienās sasnieguši 123 miljonus ASV dolāru, kas dod cerību arī citiem kases grāvējiem sagaidīt savas pirmizrādes bez absolūtas neveiksmes. Vietējā tirgū abi milži ieradīsies tikai šonedēļ, iesoļojot vairāk nekā trīs tūkstošos kinoteātru un iemājojot ap sešiem tūkstošiem ekrānu. Tā kā aizvien vairāk kinoteātru ieslēdz savas gaismas, šis skaits sasniedzis pandēmijas laika rekordu, taču jāpiebilst, ka cilvēku ietilpība tajos aizvien ir limitēta.

Filmas kopējo maciņu pirmajās dienās visbagātīgāk papildinājuši skatītāji Ķīnā (aptuveni 70 no 123 miljoniem ASV dolāru). Līdz šim vislabākais starts no Ziemeļamerikā pandēmijas laikā izlaistajām "Warner Bros." filmām bijis "Brīnumsievietei 1984", 16.7 miljonu ASV dolāru atzīmi sasniedzot aizvadīto Ziemassvētku laikā. Tāpat kā šī filma, arī "Godzilla vs. Kong" vienlaicīgi tiek piedāvāta arī "HBO Max" platformā.

Analītiķi uzskata, ka milžu grāvējam pirmajās piecās dienās ir potenciāls paspīdēt Ziemeļamerikas tirgū, ieņēmumu ailīti papildinot par 30 miljoniem ASV dolāru. Lai gan šī summa nebūt neaizsniedzas līdz tam, ko par šo pašu veikumu veidotāju komanda, ļoti iespējams, būtu saņēmusi pirms pandēmijas, šis tāpat būtu ievērojams panākums. "Es neceru sagaidīt kaut ko tuvu ieņēmumiem Ķīnā, taču man šķiet, ka, salīdzinot ar citām Holivudas pirmizrādēm, Ziemeļamerikā redzēsim pieklājīgu soli uz priekšu," sacījis Volstrītas analītiķis Ēriks Handlers no "MKM Partners".

Kas interesanti, janvārī vairākas filmu studijas paziņoja par savu veikumu pārcelšanu uz vēlāku laiku, savukārt "Warner Bros." skumjajā ainā ienesa arī kādu saulainu stariņu. Viņi atklāja, ka tieši "Godzilla vs. Kong" ļaudis redzēs vēl ātrāk nekā cerēts, no 21. maija pirmizrādes datuma pārceļoties uz 26. martu.

Kā vēsta nosaukums, Adama Vingārda filmā, mērojoties spēkiem, redzēsim labi pazīstamos monstrus – Godzillu un Karali Kongu. Lomas uzticētas Aleksandram Skarsgārdam, Millijai Bobijai Braunai, Rebekai Holai, Braienam Tairijam Henrijam un citiem.

Tāpat "Warner Bros." nākuši klajā ar paziņojumu, ka cita ilgi gaidīta filma "Mortal Kombat" kinoteātros nonāks nedēļu vēlāk (tagad 23. aprīlī). Avoti ziņo, ka šādā variantā kinolente varēs mierīgāk uzelpot pēc "Godzills vs. Kong", kā arī pastāv iespēja, ka ar katru nedēļu savas durvis atkal vērs aizvien vairāk kinoteātru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!