Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

2022. gadā uz lielajiem ekrāniem redzēsim Harisonu Fordu, kurš ar leģendāro cepuri un pātagu atgriezīsies jaunākajā filmā par Indiana Džonsa piedzīvojumiem, raksta raidsabiedrība CNN. Aktiera dalību jaunākajā, pēc skaita piektajā kinolentē apstiprinājusi "Disney" studija.

Satraucošos jaunumus "Disney" paziņojuši ar mikroblogošanas vietnes "Twitter" starpniecību. Kinolenti, kuru producēs "Lucasfilm", skatītāju vērtējumam plānots nodot 2022. gada jūnijā. Šobrīd tā atrodas pirms producēšanas ("pre-production") fāzē. Tāpat vēstīts, ka filmā atgriezīsies pats Harisons Fords, kurš turpinās ikoniskā varoņa gaitas.


Runas par piektās filmas uzņemšanu kinopasaulē klīst jau labu laiku. Šo vēsti Fords apstiprināja, februārī viesojoties Elenas Dedženeresas sarunu šovā. "Tas būs ļoti aizraujoši. Esmu patīkami satraucies," toreiz sacīja aktieris.

Pirmā "Indiana Džonsa" filmu franšīzes daļa – "Raiders of the Lost Ark" – iznāca 1981. gadā, kas nozīmē, ka Fords tik daudzu iemīļotajā un populārajā tēlā iejuties teju 40 gadu garumā. Savukārt pēdējā, kurai dots nosaukums "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", pie skatītājiem nonāca 2008. gadā – gandrīz 20 gadus pēc trešās daļas "Indiana Jones and the Last Crusade" iznākšanas.

78 gadus vecais Fords dzīves laikā piedalījies daudzu slavenu filmu veidošanā un iejuties visdažādākajās lomās. Viena no tām – Hans Solo "Zvaigžņu karos". Intervijā "Parade" aktieris gan norādījis, ka lielie panākumi nav nākuši bez smaga darba. "Es nekļuvu slavens nakts laikā. Es strādāju 15 gadus, un tikai tad sasniedzu patiesi ievērojamus panākumus. Neatlaidība ir viena no labajām īpašībām, par kuru esmu pateicīgs."

Tāpat Fords uzsvēris, ka, katru reizi atgriežoties tik ļoti zināmā lomā, viņš izjūt atbildības sajūtu uz saviem pleciem. "Es jūtos atbildīgs par to, lai mūsu ieguldītais darbs būtu ar tikpat ambiciozs kā pašos pirmsākumos," norādījis Fords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!