Foto: Vida Press

Par vienu no interesantākajiem pasākumiem aizvadītajā Kannu kinofestivālā izvērtās konference ar spāņu zvaigznes Havjera Bardena piedalīšanos, kurš fantāzijas piedzīvojumu filmā "Kāpa" atveidoja Stilgara lomu. Šī kinolente ne tikai guva popularitāti skatītāju vidū, bet arī plūca laurus "Oskara" pasniegšanas ceremonijā, saņemot sešas kinoakadēmijas balvas. Šī iemesla dēļ visi ar nepacietību gaida tās turpinājumu.

"People", atsaucoties uz portālu "Deadline", ziņo, ka Bardems jau iepazinies ar filmas "Dune: Two Part" scenāriju un atzīst, ka paveikts apbrīnojams darbs, lai cilvēki, skatoties filmu, būtu patiešām pārsteigti. Lai gan viņš atzina, ka Frenka Herberta grāmatu faniem filmas scenārijs neradīs lielu izbrīnu, aktieris uzsvēra: "Viņus pārsteigs notikumu secība." Pats Bardems, kurš arī otrajā filmā atveidos Stilgaru, atklāj, ka nevar sagaidīt, kad varēs atgriezties filmēšanas laukumā. Savukārt filmas režisoru Vilnēvu viņš sauc par "vienu no visu laiku izcilākajiem režisoriem".

Kanādiešu režisors, kurš pazīstams ar filmām "Arrival" un "Sicario", tiek slavēts arī par Herberta grāmatu atveidojumu. Jau iepriekš izskanēja viedoklis, ka filmas pirmā daļa tiek veidota tā, lai būtu iespējams arī turpinājums. Filma, kas veidota zinātniskās fantastikas žanrā, atspoguļo Paula Atreida stāstu, kuru atveido Timotijs Šalamē. Filmas režisors arī uzsver, ka pirmajā daļā bija tēli, kas netika līdz galam atklāti, tādēļ turpinājumā būs iespēja vairāk pievērsties varoņiem, kas iepriekš atstāti malā. "Tā vismaz ir iecerēts. Ceru, ka tas izdosies," saka režisors.

Filmas turpinājumā kopā ar Bardemu būs arī Šalamē, Zendaja un Rebeka Fergusone. Lai gan dažiem varoņiem paredzētas lielākas lomas otrajā filmā, turpinājumā plānoti arī daži jauni varoņi, piemēram, Kristofers Vokens imperatora Šadama IV lomā, kā arī Florence Puga un Ostins Batlers.

Šī gada sākumā "Dune" saņēma 10 "Oskara" nominācijas un kopumā ieguva sešas: labākā kinematogrāfija, labākā montāža, labākais rezultāts, labākie vizuālie efekti, labākais iestudējuma dizains un labākā mūzika.

"Dune: Part Two" pirmizrādi kinoteātros piedzīvos 2023. gada 20. oktobrī. Taču, kamēr gaidām jaunāko veikumu, atskatīsimies uz pirmo filmu, kas satricināja visu kino industriju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!