Kinomīļiem dota iespēja vēlreiz uz lielā ekrāna izbaudīt "oskarotā" režisora, filmas "Parazīts" autora, Džūnho Bona izcilo antiutopiju "Caur sniegiem" ("Snowpiercer"), kas šobrīd ir aktuālāka nekā jebkad. Seansus piedāvā "Kino Kults" un "ACME Film Latvija".

Triumfs Kannu kinofestivālā un "Oskaru" ceremonijā, kā arī neskaitāmi citi apbalvojumi, kritiķu sajūsma un, galvenais, skatītāju mīlestība visā pasaulē – to visu ar filmu "Parazīts" pelnīti izbaudīja tās režisors Džūnho Bons un producente, investore un Dienvidkorejas kino leģenda Miki Lī. Taču tikai retais zina, ka tas viss bija izplānots vēl pirms septiņiem gadiem, kad šis duets startēja ar starptautisku projektu, franču grafiskās noveles ekranizāciju ar britu un amerikāņu aktieriem dienvidkorejiešu kino mērcē – "Caur sniegiem". Filma, kura ne tikai joprojām ir unikāla savā žanru mikslī – te ir gan fantastika, gan spraiga grāvējfilma, gan antiutopija, gan drāma ar spēcīgiem aktierdarbiem un ne tikai –, jau 2013. gadā iezīmēja režisoram tuvo šķiru cīņas tēmu.

Zeme. Netāla nākotne. 17 gadus pēc tam, kad uz planētas notikusi tehnoloģiska katastrofa, agrākos mežus un dārzus klāj sniegi un ledāji. Dzīvība ir saglabājusies tikai lielajā vilcienā, kas bez apstājas traucas pa Transeirāzijas maģistrāli. Vilciena priekšgalā dzīvo valdošā elite, bet pēdējos vagonos – vienkāršie ļaudis, kuru sadzīve līdzinās koncentrācijas nometnei: slimības, nabadzība, sargu patvaļa... Taču tieši šeit – starp pazemotajiem un aizvainotajiem – atradīsies Mesija, kurš būs spējīgs mest izaicinājumu elitei un atjaunot taisnīgumu.

Galvenajās lomās filmā patiesi leģendāra aktieru buķete – Kriss Evanss ("Atriebēji"), Tilda Svintone ("Izdzīvos tikai mīlētāji"), Kanghū Songs ("Parazīts"), Eds Hariss ("Klints"), Džons Hērts ("Svešais"), Džeimijs Bells ("Billijs Eliots"), Jūens Bremners ("Vilcienvakte"), Elisone Pila ("Skots Pilgrims pret pasauli") un daudzi citi.

Foto: Publicitātes foto

"Caur sniegiem" būs skatāma ierobežotā seansu skaitā k/t "Kino Citadele" no 16. septembra un 26. septembrī kino "Splendid Palace". Filma angļu un korejiešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Biļetes pieejamas šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!