Kamēr skatītājiem Latvijā ir iespēja novērtēt kulta seriāla "How to Get Away With Murder" pēdējo sezonu, kurā Violas Deivisas atveidotā profesore Analīze Kītinga iziet cauri ellei un ugunij, aktrise publiski runājusi par savu jauno kinolenti, kas arī būs skatāma "Netflix" platformā. Tās nosaukums ir "Ma Railey's Black Bottom", kurā Deivisa ar šogad pāragri mūžībā aizgājušo Čedviku Bousmenu cenšas atrast savu vietu blūza pasaulē.

Viola Deivisa ir pirmā tumšādainā aktrise, kurai izdevies iegūt "Tony", "Primetime Emmy" un "Oskara" balvas, raksta "Deadline". Vai nākamais solis būtu rokās turēt arī "Grammy"? To rādīs laiks. "Ma Railey's Black Bottom" pie skatītājiem visā pasaulē atceļos 18. decembrī – jaunās kinolentes režisors ir Džordžs C. Vulfs, un tā balstīta Pulicera balvas ieguvēja Augusta Vilsona 1984. gada darbā.

  • Deivisa, kas saņēma "Oskaru" kā "Labākā otrā plāna aktrise" filmā "Fences", tā gada ceremonijā sajūsmināja ar īpaši emocionālu runu. Viņa izcēla savas radošās profesijas nozīmi, sakot, ka mākslinieks ir "vienīgā profesija, kas godina to, ko nozīmē dzīvot dzīvi". Plašāk lasi šeit.


Jaunajā filmā Deivisas atveidotā varone jeb "Mother of Blues" ir īsta cīnītāja. Notikumi risinās ap viņas dzīvi un karjeru 1927. gada Čikāgā, kur uz viņas pleciem ir ne tikai savas muzikālās grupas vadīšana, bet arī romantiskas jūtas pret sievieti. Kā virtuālajā konferencē atzinusi aktrise, viņas varones ceļš nav rozēm, bet gan līkločiem bārstīts, sekojot viņas gaitām karjeras noslēguma posmā.

View this post on Instagram

A post shared by Ma Rainey (@maraineyfilm) on Sep 30, 2020 at 6:00pm PDT

"Lielu motivāciju dod sajūta, ka neesmu līdz galam novērtēta," teic Deivisa. "Šī sajūta liek celties un stāties visiem pretī gluži kā pitbulam, vai arī justies kā niecībai. Ma… ir gatava cīnīties. Mani šī vēlme sajūsmināja. Viņa nevienam neatvainojās par to, kāda ir. Arī par savu seksualitāti."

Filmas prezentācija iekļāva arī ainas ar Čedviku Bousmenu, kas filmā attēlo galvenās varones profesionālo un romantisko sāncensi, trompetes meistaru vārdā Levijs. Bousmens mūžībā devās šī gada augustā, 43 gadu vecumā, neuzveicot cīņu ar audzēju. "Strādāšana ar Čedviku šīs filmas veidošanā bija krāšņa pieredze," publiskajā paziņojumā pēc traģiskā notikuma paziņojis režisors. "Katru dienu mums bija iespēja vērot viņa talanta mežonību un sirds maigumu. Ļoti mīlošs, talantīgs un labsirdīgs cilvēks." Šī bija pēdējā filma, kurā aktieris izrādījis savas prasmes un talantu. "Negribu sacensties ar Čedvika bioloģisko mammu, bet viņš bija mans bērniņš," sacīja Deivisa, norādot, ka "Get On Up" viņa patiesi atveidojusi aktiera māti. Tāpat viņa uzsvērusi Bousmena atbildības sajūtu pret darbu un lielo talantu.

Runājot par savu lomu, Deivisa atklājusi, ka dzinuli varone atradusi attiecībās ar mīļoto Dussiju Mae, kuru noskatījis bija arī Bousmena Levijs. "Man vajadzēja atgriezties pie viņas seksualitātes. Jutu, ka mana atbildība bija to nekādā veidā nepadarīt par negatīvu aspektu." Kopā ar Deivisu un Bousmenu filmā parādīsies arī Glins Tērmens, Kolmans Domingo, Maikls Potss un Teilora Peidža.

Taču filma paceļ priekškaru arī lielākam stāstam – par tumšādaino dienvidnieku migrāciju uz ziemeļu pilsētām pagājušā gadsimta pirmajā pusē. "Kas notika, kad pametām dienvidus, zemi un pārcēlāmies uz ziemeļiem," sacījis Vulfs. "Kā cilvēks, kurš pieradis pilnībā pārvaldīt savu spēku, var sadzīvot ar ienākšanu kultūrā, kas šo spēku apslāpē?"

"Kad skatāmies uz Ma Reinijas naratīvu, redzam cerības un sapņus… kas sajaukušies ar pagātnes traumām," konferencē teikusi Deivisa. "Cilvēkiem bija lielas vīzijas un sapņi, taču pagātne, diemžēl, kļuva par nozīmīgu iemeslu, kāpēc tos neizdevās sasniegt." Tāpat pieminēšanas vērts ir Deivisas atveidotās varones ārējais tēls, lai radītu iespaidīgu skatu – zelta zobu uzlikām seko biezais, melnais grims, kam papildus nāk arī polsterētā garderobe. Lai izveidotu tēla ārējo izskatu, aktrise darbiņā iesaistījusi savu tanti Džoisu.

View this post on Instagram

@ViolaDavis brings blues legend Ma Rainey to effervescent life in #MaRaineyFilm. On @netflix December 18.

A post shared by Ma Rainey (@maraineyfilm) on Oct 20, 2020 at 12:30pm PDT

"Es gribēju ļoti specifisku ķermeņa uzbūvi," sacījusi Deivisa. "Konkrēta izmēra sievieti. Es gribēju tādu ķermeni." Neskatoties uz iespaidīgo tēlu, viņa patiesībā jutusies ļoti brīvi un piemīlīgi. "Es visu laiku kustināju gurnus. Jutos tā: "Ei, skatieties uz mani!"" Viņa arī atklājusi, ka ilgi nevarējusi tikt skaidrībā – pieņemt lomu vai nē. "Man nešķita, ka varu viņu atveidot. Es visu laiku jūtos kā 28 gadus veca," smejoties sacījusi Devisa, apstiprinot, ka gadu skaitlis pasē vēsta 55. Tieši tāpēc arī Ma Reinijas kontekstā viņas vecums bijis perfekts.

Filmas producentu sastāvā ir Denzels Vašingtons, kurš Augsuta Vilsona darbiem neļaus mierīgi kaudzītē krāt putekļus arī nākotnē. Kopā ar "Netflix" Vašingtons plāno ekranizēt vēl citus darbus, kopumā skatītājiem apsolot redzēt deviņas filmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!