Foto: AP/Scanpix/LETA

Džeimss Kamerons – amerikāņu kino režisors, producents un scenārists, kurš radījis vairākas visā pasaulē pazīstamas filmas, tai skaitā "Avatars" franšīzi, atklāj jaunas detaļas par "Avatars 3" sižetu, solot, ka nākamās daļas būs daudz labākas, ziņo "The Independent".

Filmas pirmajā un otrajā daļā skatītāji iepazinās ar diviem dažādiem Navi cilšu klaniem. Gan pirmajā filmā "Avatars", gan "Avatars: Ūdensceļš" klani ir miermīlīgas ciltis un pievēršas vardarbībai tikai tad, kad viņu zemi pārņem cilvēki.

Tomēr Kamerons ir atklājis, ka nākamajā filmā varētu būt redzama cita šo cilšu puse. Uzstāšanās laikā laikrakstam "20 minutes" režisors deva mājienu, ka trešajā filmā uz Pandoras uzmanības centrā būs jauns Navi klans, kas nebūs gluži miermīlīgs. Proti, "Avatars 3" parādīs, ko viņš pats sauc par "Pelnu cilvēkiem", kas būs tumšāks līdz šim atrādīto Navi skatījums.

Kamerons paskaidroja, ka "Avatars 3" atspoguļos atšķirīgas kultūras, salīdzinot ar tām, kuras jau mums parādītas. "Es vēlos parādīt Navi no cita leņķa, jo līdz šim esmu rādījis tikai to labās puses," viņš paskaidroja. "Redzētajās filmās ir ļoti negatīvi cilvēku piemēri un ļoti pozitīvi Navi piemēri.

"Avatarā 3" mēs darīsim pretējo. Mēs arī izpētīsim jaunas pasaules, vienlaikus turpinot galveno varoņu stāstu. Varu teikt, ka pēdējās daļas būs labākās. Tas, ko redzējāt, bija tikai ievads. Proti, veids, kā uzklāt galdu pirms maltītes pasniegšanas."

Kamēr pēdējās divas filmas koncentrējās uz Nanvi ciltīm, kas cīnās pret cilvēkiem, šķiet, trešajā daļā tiks aplūkoti konflikti starp Navi un Navi.

Kā ziņo "Variety", Kamerons jau ir pabeidzis filmas "Avatars 3" producēšanu. Plānots, ka tā kinoteātros nonāks 2024. gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!