Foto: Vida Press

Kā jau vēsta pats filmas nosaukums, "Neiespējamās misijas" ("Mission Impossible") kinolentēs nav trūcis triku, kas liktu neizpratnē noplātīt rokas un vēl kādu brīdi padomāt, kā tas vispār izdevies. Kā intervijā atklājis aktieris Toms Krūzs, vienu no slavenākajiem pirmās kinolentes, kas maijā atzīmēja savu 25. dzimšanas dienu, trikiem mēs varējām arī nemaz neieraudzīt, vestī "The Hollywood Reporter".

Intervijā par godu 1996. gada filmas jubilejai Krūzs atminējies, kā tad tika uzņemta aina, kad viņa atveidotais varonis Ītans Hants pa virvi nolaidies CIP štāba slēptuvē. "Laiks jau gāja uz beigām, un es tikai visu laiku atsitos ar seju [pret zemi], tāpēc aina atkal nesanāca," atzinis aktieris. Ņemot vērā, ka šī trika izdošanās ir atkarīga no dažiem milimetriem, Krūzs atklājis, ka tajā laikā nespēja pietiekami ātri nobalansēt trosi, līdz beidzot palūdzis filmēšana komandai ielikt kurpēs dažas mārciņas, lai izmantotu tās kā atsvaru.

Kad kadru mēģināts noķert jau daudzas reizes, filmas režisors Braiens de Palma iejaucās un deva Krūzam vēl pēdējo iespēju visu kā nākas izdarīt pašam. "Es sev teicu: "Es to varu izdarīt!", un nolaidos līdz zemei, tai nepieskaroties. Es atceros, ka domāju: "Ak, mans Dievs, es nepieskāros!", un turpināju vēl turēties, turēties un turēties. Un es svīdu un svīdu, bet viņš tik turpināja filmēt."

Tajā brīdī Krūzs sapratis, ka beidzot ainu izdevies nofilmēt, un režisors viņu tikai āzē. Visbeidzot de Palma sācis smieties un teicis "Nofilmēts!"

Tāpat intervijā Krūzs atminējies, ka zvanu no režisora de Palmas par iespēju filmēties "Neiespējamajā misijā" viņš saņēma brīdī, kad sastrēgumā kādā Japānas pilsētā reklamējis kādu citu kinolenti.

25 gadu laikā "Neiespējamās misijas" franšīze piedzīvojusi jau vairākus – pēc skaita sešus – turpinājumus. Septītajai kinolentei par slepeno aģentu Ītanu Hantu sākotnēji vajadzēja pirmizrādi svinēt 2021. gada 23. jūlijā, taču šobrīd sagaidāms, ka pandēmijas dēļ tā uz ekrāniem nonāks vien 2022. gada 27. maijā, savukārt astotā daļa – 2023. gada 7. jūlijā.

Ja Amerikā Toms Krūzs bieži vien tiek atpazīts kā Maveriks, tad visā pasaulē un arī Latvijā slepenā aģenta Hanta loma ir Krūza zīmogs uz mūžu. Par šo un citiem viņa veikumiem vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!