Foto: Vida Press/Kadrs no video

2019. gadā Harijs Stails nokļuva ziņu virsrakstos, kad tika paziņots, ka viņš iekļauts prinča Ērika atveidotāju sarakstā "Disney" animācijas filmas "Mazā nāriņa" rimeikā. Taču cerības sabruka, kad tika apstiprināts, ka dziedātājs un dziesmu autors lomai nepiekrita. Kā paskaidroja filmas režisors Robs Māršals, tas noticis tādēļ, ka Harijs vēlējies veidot pavisam citu karjeru filmu industrijā.

"Mēs tikāmies ar viņu. Viņš bija jauks. Brīnišķīgs puisis," izdevumam "Entertainment Weekly" stāstīja Māršals. "Taču beigu beigās viņš tiešām jutās tā, it kā gribētu aiziet un pievērsties tām filmām, kuras savā ziņā ir daudz tumšākas par "Mazo nāriņu"." Viņš atsaucās uz dziedātāja 2022. gada filmām, kuras saņēmušas R-reitingu (šis vērtējums nozīmē, ka filmā ietverts pieaugušajiem paredzēts materiāls, piemēram, pieaugušo aktivitātes, skarba valoda, intensīva grafiska vardarbība, narkotiku lietošana un kailuma attēlojums). Tās bija filmas "Neraizējies, dārgā" ("Don't Worry Darling") un "My Policeman". "Grammy" balvas ieguvējs arī parādījās epizodiskā lomā 2021. gada "Marvel" filmā "Eternals". Stails arī piedalījās Elvisa Preslija lomas noklausīšanā Baza Lurmaņa "Oskaram" nominētajā biogrāfiskajā filmā "Elvis", taču šo lomu ieguva Ostins Batlers.

"Daudzi jauni muzikāli cilvēki, piemēram, Harijs, mēģina veidot savu ceļu karjerā, nevēloties, lai viņu turpmāk uzskatītu tikai par dziedātāju," piebilda Māršals. "Tāpēc viņš patiešām meklēja iespēju kaut ko darīt aktiermākslā, bet ne muzikālajā žanrā (tiek ziņots, ka filmā būs daudz mūzikas), lai parādītu sevi daudzpusīgi."

Stails savu lēmumu paskaidroja: "Es vēlos radīt mūziku un kādu laiku nepievērsties tai. Taču visi, kas iesaistās šīs filmas tapšanā, ir apbrīnojami, tāpēc domāju, ka filma būs lieliska. Esmu pārliecināts, ka man patiks to skatīties."

Filmā prinča Ērika lomai izvēlēts britu aktieris Džons Hauers-Kings, zemūdens princese Arielas lomā – tumšādainā aktrise Halle Beilija. Māršals pastāstīja, ka prinča Ērika lomas atveidotājam piemīt "saldums" un "dziļa kaislība", kas atbilst tēlam. Savukārt Beilijai piemīt reti sastopama sirds, jaunības un nevainīguma kombinācija, kā arī izteiksmīga balss. Visas šīs īpašības ir nepieciešamas, lai nospēlētu šo ikonisko lomu.

27 gadus vecais Hauers-Kings atcerējās, kā Beilija pieklauvēja pie viņa treilera durvīm, novēlēja viņam veiksmi un izteica cerību, ka viņu atkal satiks pēc viņu kopīgās noklausīšanās, kamēr trīs citi aktieri arī pretendēja uz galveno lomu.

"Es neuztvēru viņas laipnību pret mani kā norādi. Es vienkārši pieņēmu, ka viņa ir jauks cilvēks un būtu to darījusi jebkura labā," viņš sacīja. "Bet es, protams, aizdomājos: "Ko tas viss nozīmē? Vai tā ir norāde? Vai viņa klauvēja pie visu durvīm?"." Viņš piebilda, sacīdams: "Mēs kļuvām par ļoti, ļoti tuviem draugiem – un joprojām tādi esam."

Filma uz kino ekrāniem no 26. maija!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!