Foto: Vida Press

Skunkss Pepe jau gadu desmitiem ir viens no populārākajiem "Looney Tunes" varoņiem. Viņu redzējām arī 1996. gada filmā "Zvaigžņu basketbols" ("Space Jam"), kas pēc 25 gadu pārtraukuma sagaidījis savu otro cēlienu. Galvenajā lomā Maiklu Džordanu nomainījis Lebrons Džeimss, savukārt nu tapis zināms, ka skunksa Pepes bāra aina no filmas izgriezta, raksta portāls "Deadline".

Skunkss Pepe ir multfilmu tēls, kurš lielākoties savu laiku pavada, dzenoties pēc kaķenes. Plašākas diskusijas mūsdienu formātā par šo varoni aizsākās pēc tam, kad "New York Times" bija lasāmas ASV žurnālista Čārlza Makreja Blova (Charles McRay Blow) pārdomas par Pepes darbībām. Tās saistītas ar nevēlamu uzmākšanos un izvarošanu. Lai gan daudzi izteikuši savas dusmas par šādu salīdzinājumu, Blovs savu viedokli pamatojis, norādot, ka kinomākslas darbos Pepe redzams sagrābjot/skūpstot meiteni/nepazīstamu personu pret viņas gribu. Tāpat piebilsts, ka skunksa varonis šo meiteni nelaiž vaļā, lai arī cik viņa ļoti censtos, kā arī aizslēdzis durvis, lai viņa neizbēgtu.


Neskatoties uz to, ka Pepem bija jāparādās arī "Zvaigžņu basketbola" turpinājumā, "Deadline" zināms, ka aina starp skunksu un "Jane the Virgin" aktrisi Greisu Santo tomēr filmā nebūs redzama. Šī konkrētā aina uzņemta 2019. gadā, kad kinolentes režisors vēl bija Terens Nenss. Stafetes kociņu no viņa pārņēma Malkoms D. Lī, kura pārraudzībā skunkss no filmas izgriezts.

Kā liecina "Deadline" rīcībā esošā informācija, Pepes atlaišanai nav sakara ar jaunāko ažiotāžu par personāža dabu, taču vērts pastāstīt, tieši kāda aina no kinolentes izgriezta. Tajā Pepe iejuties bārmeņa ādā, kurš sācis mest acis uz Santo. Viņš sācis skūpstīt viņas roku, taču aktrise Pepi nosēdinājusi krēslā sev blakus, ielējusi skunksam sejā dzērienu un iepļaukājusi, pamatīgi iegriežot viņa krēslu. Karuseli apstādinājis Lebrons Džeimss, kurš, meklējot Lolu, kafejnīcā ieradies kopā ar Blīkšķu Baniju. Šajā brīdī Pepe izstāsta pārējiem, ka Penelope pieprasījusi oficiālu dokumentu, kas skunksam aizliegtu viņai tuvoties. Sarunas turpinājumā slavenais basketbolists Pepem norāda, ka viņš nedrīkst bez atļaujas pieskarties vai aizskart citus varoņus.

Foto: Vida Press

Santo pārstāvis norādījis, ka aktrise ir apbēdināta par šīs ainas izņemšanu no filmas, jo viņa pati bijusi seksuālās uzmākšanās upuris un publiski pret to iestājusies. Tāpat Santo pārstāvniecībā ir bezpeļņas organizācija "Glam with Greice", kuras mērķis ir ģimeņu vardarbības upuriem dot iespēju mainīt savu dzīvi uz labo pusi. Aktrisei šī filmas aina patikusi, jo beidzot Pepe saņēmis pēc nopelniem.

"Neskatoties uz to, ka Pepe ir multfilmu varonis, Greisa ļoti vēlējās, lai tieši viņa būtu tā, kura pārmāca seksuālo varmāku. Tagad šī aina ir izgriezta, un caur to viņai nebūs iespēja uzrunāt jaunāko "Zvaigžņu basketbola" skatītāju paaudzi – pateikt meitenēm un puišiem, ka Pepes rīcība ir nepieņemama."

Plānots, ka jaunā kinolente uz ekrāniem nonāks šī gada 16. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!