Foto: Kadrs no filmas

Pēc tam, kad pasauli pāršalca ziņas par karalienes Elizabetes II nāvi, uz brīdi tika apturēta "Netflix" vēsturiskās drāmas "The Crown" ("Kronis") filmēšana. Šobrīd sestās sezonas uzņemšana atsākusies, taču tā vēlreiz ieturēs "klusuma pauzi" karalienes bēru dienā, ziņo "Daily Mail".

Sākotnēji producenti izplatīja ziņojumu, ka pārtrauc seriāla filmēšanu, izrādot cieņu karalienei, piebilstot: "Filmēšana tiks pārtraukta arī Viņas Majestātes karalienes bēru dienā." Taču 11. septembrī aktieri jau tikuši pamanīti filmēšanas laukumā, viesnīcā "The Savoy".

Tiek ziņots, ka "Netflix" bija jau izstrādājis plānu, kas nosaukts par "Operation London Bridge" kā oficiālais karalienes bēru plāns, lai izklāstītu, ko seriāla "The Crown" producentu uzņēmums darītu viņas aiziešanas gadījumā.

Drāmas režisors Pīters Morgans tika citēts pēc tam, kad tika apstiprinātas ziņas par karalienes nāvi, sakot: ""Kronis" ir mīlestības vēstule viņai, un man pagaidām nav ko piebilst, tikai klusēt un cienīt. Uzskatu, ka mēs pārtrauksim filmēšanu cieņas dēļ."

Pītera Morgana veidotā "Emmy" balvu ieguvušā seriāla centrā ir Apvienotās karalistes karalienes Elizabetes II dzīvesstāsts. Ar riskanto uzdevumu – rādīt reālas personības, turklāt laikā un notikumos, ko liela daļa šā brīža cilvēces pati piedzīvojusi, seriāla veidotāji ir tikuši galā teicami. "The Crown" ne tikai rāda britu karaliskās ģimenes cilvēcisko seju, bet arī atspoguļo Lielbritānijas vēsturi vairāk nekā pusgadsimta garumā, sākot no laika pēc Otrā pasaules kara līdz pat mūsdienām.

Karalienes Elizabetes II lomu, ko iepriekšējās sezonās atveidoja Klēra Foja (1. un 2. sezonā) un Olīvija Kolmena (3. un 4. sezonā), pārņems "Harija Potera" aktrise Imelda Stauntone. Gan Foja, gan Kolmena par saviem tēlojumiem ieguva "Emmy" balvas.

Jau ziņojām, ka iepriekš "Netflix" bija plānojis, ka "The Crown" beigsies ar piekto sezonu, taču nu bija nolemts tā filmēšanu turpināt ar vēl vienu sezonu, kas stāstīs par karalienes Elizabetes II valdīšanas laiku līdz 2000. gadam. Tajā tiks atspoguļots laiks pēc princeses Diānas nāves 1997. gadā. Vēstīts, ka topošajā sestajā sezonā princi Viljamu un hercogieni Katrīnu atveidos aktieri, kuriem šī būs debija kino jomā. Vairāk par to lasi šeit!

Paredzams, ka seriāls noslēgsies ar sesto sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!