Pēdējo nedēļu paziņojumi vairākkārt situši aizokeāna kinoteātriem zem jostas vietas – uz nākamo gadu pārceltas tādu grāvēju pirmizrādes kā "Kāpa", "Nav laika mirt" un "Melnā atraitne". Tagad šim sarakstam pievienojas arī "Pixar" animācijas filma "Dvēsele" ("Soul"), kura, gluži tāpat kā "Mulana", sākotnēji būs pieejama "Disney+" platformas lietotājiem, vēstī "Hollywood Reporter".

Uz šo filmu "Pixar" likuši lielas cerības, vēl pirms iznākšanas jau skaitot ienākumus un prognozējot milzīgus panākumus. Lai nesekotu vilšanās un zaudējumi, debija kinoteātros šoreiz izpaliks – interesentiem būs ekskluzīva iespēja animācijas filmu ap Ziemassvētku laiku novērt "Disney+" platformā. Līdz šim tika ziņots, ka filma dienasgaismu pilnā apmērā ieraudzīs 20. novembrī.

Jāteic, ka šī nav pirmā filma, kuru pirms izrādīšanas kinoteātros veidotāju komanda nolemj sūtīt "pa taisno" uz maksas straumēšanas servisu "Disney+". Šādu ceļu augustā izvēlējās arī lielbudžeta filmas "Mulana" pārstāvji. Kā toreiz bija skaidrojis "Disney" pārstāvis Bobs Čapeks, jaunais koronavīruss piespiedis uzņēmumu meklēt alternatīvas pieejas, kas pēc iespējas veiksmīgāk apmierinātu skatītāja vēlmes un vajadzības.

Taču, lai noskatītos animācijas filmu "Dvēsele", interesentiem nebūs jāškiras no papildu 30 dolāriem (aptuveni 25 eiro), kā tas bija "Mulanas" gadījumā. To būs iespējams vērot savās viedierīcēs, samaksājot parasto abonēšanas maksu. Skaidrības labad gan jāpiebilst, ka vietās un reģionos, kur "Disney+" nav pieejams, filma tāpat nonāks uz kinoteātru ekrāniem, taču nedaudz vēlāk, nekā iepriekš cerēts.

Pusotru stundu garajā filmā skatītājs iepazīst mūzikas skolotāju, kurš pavisam nejauši nonāk visnotaļ dīvainā vidē – vietā, kur rodas sapņi, intereses un aizraušanās. Tur viņš iepazīstas ar Dvēseli 22.

Ņemot vērā, ka tādi potenciālie kases krāvēji kā jaunā Džeimsa Bonda filma un augstāk minētā "Dvēsele" arī paziņojuši par to pārcelšanu, viena no pēdējām lielajām filmām, ko kinomīļi ar nepacietību gaida vēl 2020. gadā, ir "Brīnumsieviete 1984". Vai tās pirmizrāde patiesi netiks pārcelta kā daudzi citi blokbāsteri, rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!