Foto: Vida Press
Daudzas potenciāli ļoti ienesīgas un interesantas filmas jau tik ilgi turētas lielo studiju kabatās, ka varētu tajās izdedzināt caurumus. Lai arī cik ļoti visām pusēm gribētos kinolentes pēc iespējas ātrāk nogādāt uz ekrāniem, lietu kārtību arī 2021. gadā turpina diktēt jaunais koronavīruss, kā rezultātā līdz kino pasaules jaunumiem mums vēl jāpaciešas.

Viena no šādām filmām ir "Paramount" rīcībā esošā "A Quiet Place Part II" ("Klusā pasaule II"). Nupat kļuvis zināms, ka tās pirmizrāde pārvirzīta jau ceturto reizi, no aprīļa pārceļoties uz 17. septembri. Plānots, ka tā rudenī sastādīs konkurenci tādām filmām kā "Death on Nile", "The Boss Baby: Family Business", kā arī "The Man From Toronto".

Pirmā "A Quiet Place" filma pie skatītājiem tika nogādāta 2018. gadā un kļuva par absolūtu hitu. Tā ietvēra nervus kutinošu šausmu stāstu par citplanētiešu monstriem, kuri iznīcinājuši teju visu cilvēci, taču, tā kā viņi ir neredzīgi, savus upurus medīja pēc dzirdes. Arī otrās filmas režisors ir Džons Krasinskis, un tajā Abotu ģimene cīnās ar klusumu. Pirmās kinolentes kopējie ienākumi mērojami 340 miljonu eiro apmērā.

Tāpat tik ātri uz ekrāniem neredzēsim "Morbius" ar Džaredu Leto galvenajā lomā. Janvāra sākumā tapa zināms, ka filmas svinīgā atklāšana no 19. marta pārcelta uz 8. oktobri, taču arī tur tā nepalika uz ilgu. Vien dažas stundas pēc tam, kad "MGM" paziņoja par jaunākās superaģenta Džeimsa Bonda filmas "Nav laika mirt" ("No Time to Die") pārcelšanu, "Marvel" nolēma savam veikumam likt vēl nedaudz paciesties. Šobrīd zināms, ka "Morbius" uz ekrāniem neiznāks pat 2021. gadā – tā pirmizrāde pārcelta uz 2022. gada 21. janvāri.

Pagaidām pirmo nedēļas nogali aizņēmusi ar nepacietību gaidītā filma "Kāpa" ("Dune"), taču – ja arī tā tiks pārvirzīta, ļoti iespējams, vietu varētu ieņemt iepriekš minētā Džeimsa Bonda kinolente, paredz "Deadline".

"Morbius" ir stāsts par zinātnieku – ķīmiķi Maiklu Morbiusu, kurš cenšas atrast ārstēšanas veidu kādai retai, ģenētiskai slimībai, kas tiek pārnesta caur asinīm. Eksperimentu laikā vīrietis pats inficējas ar "vampirisma" vīrusu, kā rezultātā viņš vairs nepanes gaismu un izjūt milzīgu kāri pēc asinīm.

Arī "Sony Pictures Classics" paziņojuši par vairākām izmaiņām, kas skar piecas filmas. Dokumentālā filma "The Human Factor" pasaules tirgum tiks piedāvāta no 7. maija, savukārt uzmanību piesaistošā drāma "French Exit" plašākai sabiedrībai būs pieejama no 2. aprīļa. Tā ir sirreāla melnā komēdija, kurā, kā ar putām uz lūpām apgalvo kritiķi, vienu no savas karjeras spožākajām lomām nospēlējusi 80.–90. gadu zvaigzne Mišela Feifere. Filmā viņa atveido turīgu Ņujorkas labāko aprindu dāmu, kas finanšu grūtību rezultātā spiesta pārcelties uz Parīzi kopā ar savu dēlu un kaķi, kurā iemājojis viņas mirušā vīra gars.

Tāpat sabiedrībā interesi raisījusi arī filma "The Father" ar Entoniju Hopkinsu galvenajā lomā, taču tā jau no 26. februāra būs skatāma tikai kinoteātros Ņujorkā un Losandželosā. Pārējā pasaule to varēs savām acī skatīt, sākot no 12. marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!