Foto: Publicitātes foto

Titulētais un leģendārais Holivudas aktieris Kevins Kostners neatstāj vienaldzīgu nevienu skatītāju. Viņa vārds komentārus neprasa tāpat kā seriāls "Jeloustona", kurā Kostners ir ne tikai galvenās lomas atveidotājs, bet arī producents. Skaties vienu no pēdējo gadu titulētākajiem ASV seriāliem jau no 15. aprīļa piektdienu un sestdienu vakaros pulksten 22 kanālā TV6.

Salauztas dzīves un miruši cilvēki – cena, ko var nākties maksāt, lai nosargātu savu zemi no svešām, varaskārām ķetnām. Džons Datons ir vīrs no dzelzs un gatavs uzņemties šo risku. Un ir jau arī par ko cīnīties – Jeloustonas rančo ir lielākā saimniecība valstī un varenās Datonu ģimenes lepnums un gods jau sestajā paaudzē. Ģimenes galvam pastāvīgi nākas atspēkoties no ietekmīgiem un korumpētiem zemes tīkotājiem, kuri, kārojot pēc milzu peļņas, cer piekļūt plašajā īpašumā rodamajām dabas bagātībām. Un viņi nav vienīgie, ar ko Džonam itin bieži nākas pārmīt skarbākus vārdus. Rančo iemītnieki atrodas arī nemitīgā konfliktā ar vietējo indiāņu kopienu – Amerikas pamatiedzīvotāju rezervāts robežojas ar rančo plašajiem laukiem, tomēr indiāņi ir pārliecināti, ka Datonu ģimenes īpašuma robežas ir nospraustas patvaļīgi.

Datonu ģimenes saimē ir četri pieauguši bērni. Džeimijs ir jurists un dzīvo pilsētā, viņš ir uzticīgs savai ģimenei, tomēr arvien vairāk atsvešinās, jo nepiekrīt tēva uzskatiem par Jeloustonas nākotni. Beta ir gudra finansiste, kuru galvenokārt vada aprēķins un naids. Keiss ir skarbs, bet taisnīgs vīrs, un viņš mīt rezervātā kopā ar savu indiāņu sievu Moniku un dēlu. Savukārt Lī ir kovbojs, kurš vēlas turpināt sava tēva iesākto, taču sapnis tā arī paliek nepiepildīts, jo traģiski notikumi izdzēš viņa dzīvību. Ģimeni vieno un reizē arī šķeļ mātes traģiskā nāve, kā rēgains fantoms nomācot Datonu dzimtas dzīves.


"Ar ģimenes patriarha lomu seriālā "Jeloustona" Kevins Kostners atgriežas pie skatītājiem izcilā formā – liekot atcerēties divus "Oskarus" nopelnījušā aktiera slavenākās filmas, kas tūkstošiem cilvēku visā pasaulē padarīja par viņa talanta cienītājiem. Stiprs raksturs, nelokāma griba – viņa tēlotais varonis Džons Datons ir ģimenes galva, kas mantojis iespaidīgu īpašumu, kuru daudzi vēlas atņemt – vienalga, likumīgā vai nelikumīgā ceļā. Cīņa ap īpašumu, iekšējās, nebūt ne vienkāršās, attiecības ģimenē arī ir seriāla stāsta pamatā. Katrs varonis ir spilgts raksturs, kam nav svešas vispārcilvēciskas jūtas – no atdevīgas ziedošanās ģimenei līdz iekārei, mantkārībai un egoismam. Aktieru ģilde seriāla aktieru ansambli nominējusi balvai par izcilu sniegumu, un gan aktierspēli, gan spēcīgo stāstu un raksturus noteikti novērtēs arī Latvijas skatītāji," stāsta "TV3 Group Latvijā" radošās nodaļas vadītāja Gita Šūpole.

Nenoliedzami "Jeloustonas" panākumu atslēga slēpjas galvenās lomas atveidotāja un producenta Kevina Kostnera faktorā. Titulētais aktieris savas karjeras laikā ir saņēmis 60 balvas par izcilu aktierspēli un ticis nominēts vēl 67 reizes kino festivālos visā pasaulē. Plašāku atzinību aktieris ieguva 1990. gadā, kad pasaules pirmizrādi piedzīvoja paša režisētais amerikāņu vesterns "Dejas ar vilkiem", kurā aktieris atveidoja arī galveno lomu. Šī filma ieguva "Oskaru" kā gada labākā filma, kā arī triumfēja BAFTA un "Zelta globusa" apbalvošanas ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!