Sadarbībā ar Kultūras ministriju 10. jūnijā "Forum Cinemas" kinoteātrī "Kino Citadele" notiks divi pilotseansi apmeklētājiem ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu.

Kā informēja kinoteātrī, pulksten 18 notiks filmas "Boss Level: Augstākais līmenis" seanss, bet plkst.19 interesenti varēs noskatīties kinolenti "Daudzsološa jauna sieviete".

Pilotseansi būs pieejami apmeklētājiem, kas varēs uzrādīt derīgu Covid-19 digitālo sertifikātu par veikto vakcināciju vai Covid-19 izslimošanas faktu. Savukārt biļetes pieejamas tīmekļvietnē "forumcinemas.lv", bet pasākuma dienā, ja biļetes vēl būs pieejamas, tās no pulksten 17 varēs iegādāties arī kinoteātra kasēs.

Kinoteātris vērš uzmanību, ka apmeklētājiem ar internetā iegādātajām biļetēm, ierodoties kinoteātrī, jāveic apmeklējuma reģistrācija, ko iespējams veikt, dodoties uz kasēm kinoteātra pirmajā stāvā. Reģistrējot savu apmeklējumu, katram interesentam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un derīga kino biļete. Saskaņā ar pilotseansu norises noteikumiem būs nepieciešams norādīt arī kontakttālruņa numuru.

Ienākot kinoteātrī pirms apmeklējuma reģistrācijas un digitālā Covid-19 sertifikāta pārbaudes, apmeklētājiem obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs. Tāpat cilvēkiem ir jāievēro distance un jāizvairās no drūzmēšanās. Dodoties tālāk kinoteātrī pēc Covid-19 sertifikāta pārbaudes, deguna aizsegs nav jālieto un nav jāievēro divu metru distance.

Jau vēstīts, ka šonedēļ tiek rīkoti izmēģinājuma kinoseansi, brīvdabas koncerts un teātra izrādes, lai praksē pārbaudītu Covid-19 sertifikātu izmantošanu vakcinētām un vīrusu izslimojušām personām, kuras no 15. jūnija varēs atsākt apmeklēt kultūras pasākumus, un "izzinātu, kā epidemioloģiski droši rīkot kultūras pasākumus arī vēl nevakcinētiem iedzīvotājiem".

Kā iepriekš informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, pilotprojekti tiek īstenoti, kultūras norišu un pasākumu rīkotājiem cieši sadarbojoties ar epidemiologiem, Veselības ministrijas un Slimību un profilakses kontroles centra speciālistiem.

Kopumā plānots izmēģināt sešus pilotprojektus četrās iestādēs – 10. jūnijā tiks izmēģināti divi kino seansi "Forum Cinemas" kinoteātrī, 11. jūnijā – brīvdabas koncerts Dzintaru koncertzālē, 12. jūnijā – divas teātra izrādes Valmieras drāmas teātrī, bet 13. jūnijā – izrāde īpaši izbūvētā āra terasē kultūras un izklaides centrā "Hanzas perons".

Pilotprojekti izvēlēti, lai aptvertu dažādus publisku pasākumu veidus, norises vietas un auditorijas tipus, uzsver KM. Kokale atzīmēja, ka pilotprojektu mērķis ir izstrādāt un pārbaudīt praksē priekšnosacījumus drošai un ekonomiski pamatotai kultūras un izklaides nozaru darbības atsākšanai, lai pārtrauktu kultūras nozares dīkstāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!