Foto: Vida Press

Šķiet neticami, ka pagājuši teju 15 gadi, kopš uz lielajiem ekrāniem iznāca Stefānijas Meieres sāgas "Krēsla" ekranizācijas ar tādu pašu nosaukumu. Filmas, ar kuru izaugusi vesela paaudze, vienaldzīgu neatstāja nevienu – vieni to pielūdza, citi kritizēja un nīda, bet visi zināja, kas ir "Krēsla", kura turklāt deva pasaules slavu šobrīd augsti novērtētiem aktieriem Robertam Patinsonam un Kristenai Stjuartei. Nu ārzemju medijus pāršalkusi satraucoša ziņa – no sāgas tiek notrausti putekļi un esot sācies darbs pie tās adaptēšanas televīzijai.

Televīzijas seriāls, kura pamatā ir Stefānijas Meieres fantāzijas romantiskā sāga, ir agrīnā izstrādes stadijā telekanālā "Lionsgate". Mēļo, ka arī pati Meiere būs iesaistīta seriāla veidošanā, savukārt "Lionsgate" pārstāvji izskanējušos jaunumus komentēt atteikušies.

Saskaņā ar avotiem, uz kuriem atsaucas ārzemju mediji, seriāla veidošanai kā izpildproducenti piesaistīti Viks Godfrejs (Wyck Godfrey) un Ēriks Feigs (Erik Feig). Feigs ir bijušais "Lionsgate Motion Picture Group" līdzprezidents, savukārt Godfrejs un viņa producentu kompānija "Templhilas" veidoja visas piecas "Krēslas" filmas. Sīkāka informācija par seriālu šobrīd ir niecīga.

Meieres debijas romāns "Krēsla" tika izdots 2005. gadā, pēc tam sekoja turpinājumi "Jauns mēness", "Aptumsums" un "Rītausma", kas tika izdoti līdz 2008. gadam. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 100 miljoni grāmatu eksemplāru.

Četras grāmatas tika ekranizētas piecās filmās, kurās galvenās lomas atveidoja Kristena Stjuarte, Roberts Patinsons un Teilors Lotners. Pirmās filmas pirmizrāde notika 2008. gadā, padarot Stjuarti, Patinsonu un Lotneru par pasaules mēroga slavenībām un ātri radīja milzīgu fanu bāzi, kas sevi sauca par "Twihards". Filmu franšīze nopelnīja vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru, un filma "Rītausma. 2 daļa" ("Breaking Dawn Part 2") kopš tās iznākšanas 2012. gadā iekasējusi gandrīz 300 miljonus ASV dolāru.

Stāsts seko pusaudzei Bellai Svonai, kura pārceļas uz Forksu Vašingtonas štatā un iemīlas savā klasesbiedrā Edvardā Kalenā. Kad Bella uzzina, ka Edvards ir vampīrs, stāstā sākas negaidīti pavērsieni un dažādi līkloči, tostarp mīlas trijstūris ar vilkaci Džeikobu Bleiku, kā arī vampīra-cilvēka mazuļa piedzimšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!