Foto: Vida Press
Kamēr mēs vēl gaidām kinoteātru atvēršanos un iespēju baudīt pēdējā laika labākās filmas uz lielajiem ekrāniem, daudzās vietās pasaulē, kā arī straumēšanas platformā "Disney+" kopš maija beigām ir iespēja noskatīties "101 dalmācieša" galvenā bieda – Kruelas de Vilas jaunības dienām veltīto kinolenti. Lai gan "Kruela" ("Cruella") vēl tikai ieskrienas, studija paziņojusi, ka filmas turpinājums jau ir tapšanas stadijā.

Vēstīts, ka jaunās filmas veidošanā tiks izmantota viena no vecajām veiksmes atslēgām, tas ir – režisora un scenārista kopdarbs. Arī turpinājumu veidos Kregs Gilespijs un Tonijs Maknamara.

Kā skaidrojis studijas pārstāvis, visi ir ļoti apmierināti ar filmas kases ieņēmumiem, kurus veiksmīgi papildina iespēja to skatīties arī tiešsaistes platformā. Uzsvērts arī fakts, ka skatītāji to uzņēmuši ar uzteicamiem vērtējumiem – filmu un seriālu atsauksmju platformā "Rotten Tomatoes" tā saņēmusi 97 procentus pozitīvu vērtējumu. "Tā kā skatītāji turpina izbaudīt šo fantastisko filmu, mēs ar nepacietību gaidām ilgtermiņa sadarbību," pārstāvis norādījis.

Filmas darbība risinās 1970. gadu Londonā. Lai gan "Kruelas" iedvesmas avots ir "101 dalmācieties", jaunā kinolente tomēr nav klasikas adaptācija. Tā dod ieskatu Kruelas jaunības dienās, pirms viņā dzima nepārvarama kāre pēc kažokādām, kā tas tikcis parādīts iepriekšējās filmās. Nupat iznākušajā kinolentē Kruela atveidota kā perspektīva dizainere ar noslieci uz panku kultūru, kura par visām varītēm ar saviem veikumiem cenšas tikt pamanīta smalkākajās aprindās. Šī procesa laikā viņa kļūst par slaveno Kruelu de Vilu.

Vēl pirms filmas iznākšanas daudzi šo veikumu jau dēvēja par "Disney" versiju "Džokeram", galvenā varoņa tēlā ļaujot paspīdēt sievietei. Šo darbiņu uz saviem pleciem iznes aktrise Emma Stouna, ar kuru kopā uz ekrāniem uzmirdz Emma Tompsone, Marks Strongs, Pols Valters Hauzers, Emīlija Bīčema, Džoels Frajs un citi.

Jāpiebilst, ka iemīļoto filmu un varoņu atgriešana dzīvē jau labu laiku kļuvusi par "Disney" studijas jājamzirdziņu. Jau esam novērtējuši tādas filmas kā "Alise Brīnumzemē" (2010), "Melnā feja Malefisenta" (2014) ar Anželīnu Džoliju galvenajā lomā, "Pelnrušķīte" (2015), "Skaistule un briesmonis" (2017), "Aladins" (2019) un "Karalis lauva" (2019). Savukārt izstrādes procesā ir, piemēram, stāsti par koka puisēnu Pinokio un Mazo nāriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!