Foto: Vida Press

Lai gan daudziem pat vajadzētu pamatīgi nopūlēties, lai atminētos, ko darīja pagājušajā nedēļā, Adams Sandlers lieliski atceras, ar ko viņa prāts un rokas bija nodarbinātas 1996. gadā. Pirms pusapaļiem 25 gadiem uz ekrāniem nonāca Denisa Dugana filma "Laimīgais Gilmors" ar aktieri galvenajā lomā, un, izrādās, iemantotās prasmes laika gaitā nekur nav pazudušas!

"Laimīgais Gilmors" vēl aizvien ir filma, ar kuru daudziem Sandlers iekritis sirdī. Kā vēstī filmu un seriālu novērtēšanas platformas "Rotten Tomatoes" atsauksmes, kinolente ir klasisks Adama Sandlera veikums, kas izcili piemērots viņa talanta cienītājiem. Ja aktiera daiļrade tik ļoti pie sirds neiet, iespējams, arī filma neatstās milzu iespaidu.

Tā atklāj stāstu par ne visai talantīgu hokejistu, kuram nākas pieņemt – viņa prasmes ir piemērotas vien golfam. Kad viņa vecmammai draud atņemt māju, Gilmors nolemj piedalīties golfa turnīrā, ar kura balvu fondu nodrošinātu dzīvesvietas saglabāšanu. Taču ceļā uz uzvaru Gilmors iemanto arī sāncensi – profesionālo golfa spēlētāju Šūteru Makgavinu, kuru atveido Kristofers Makdonalds.

Filmas jubileju kopā ar kolēģiem un faniem Sandlers nosvinēja virtuāli – publicējot video no golfa laukuma mikroblogošanas vietnē "Twitter". "Ir pagājuši 25 gadi, kopš pēdējo reizi to darīju. Es nezinu, kas notiks. Man ir bail. Šūter Makgavin, tas tev!" sacījis 54 gadus vecais aktieris, pamatīgi atvēzējoties un aizsitot golfa bumbiņu tālēs zilajās. Kamēr bumbiņa vēl atradās lidojumā ārpus kadra, Sandlers norādījis – sitiens izdevies patiesi veiksmīgs.


Pie video Sandleru un visu komandu steidzās apsveikti arī citi cīņu biedri, tostarp Bens Stillers, kurš atveidoja sanitāru iestādē, kurā Gilmora vecmamma uzturējās. "Ļoti skaists sitiens, Gilmora kungs. Sveicu gadadienā un priecājos, ka biji tik mīlošs mazdēls," rakstījis Stillers. "Priecājos, ka varēju par viņu parūpēties vecmammas "zelta gados"."

Protams, parādā atbildi nepalika arī paša Šūtera Makgavina atveidotājs. Arī viņš publicējis video, kurā mājas apstākļos golfa bumbiņu iesit apgāztā burciņā. "Paldies visiem faniem un paldies arī tev, Adam Sandler," sacījis Makdonalds, vēlreiz izspēlējot filmas joku par tikšanos pie devītās bedrītes. "Un, Gilmor, uzvelc kaut ko glaunu," aktieris turpināja.


Viens no pēdējiem Sandlera veikumiem kinopasaulē skatāms straumēšanas gigantā "Netflix" un slēpjas zem nosaukuma "Hubie Haloween". Sižets atklāj stāstu par Hubiju – savdabīgu īpatni, kas piestrādā pilsētas brīvprātīgo pulciņā un nenogurstoši katru gadu rūpējas, lai Halovīna svinības noritētu bez jebkādiem starpgadījumiem un cilvēki būtu drošībā. Notikumi apmet pamatīgu kūleni, Sandlera atveidotajam varonim attopoties īstas slepkavības izmeklēšanas pašā epicentrā.

Starp citu, šī ir otrā filma, kad pēc vairākām desmitgadēm uz ekrāniem kopā varam redzēt Sandlera un Džūlijas Bouenas duetu. Iepriekš šāds "salikums" bija skatāms tieši "Laimīgajā Gilmorā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!