Foto: Publicitātes foto
Režisora Roba Sevidža jaunākā filma "Viesis" ("Host") vēsta par draugu kompāniju, kuri grupas zvanā tiešsaistē nolemj sarīkot seansu garu izsaukšanai, taču vēlme neklausīties ieteikumos un būt tikpat jautriem, kā citos interneta pasākumos, jauniešus pakļauj baismīgam vakara iznākumam.

2020. gada filma "Viesis" skatāma "Kino Bize" mājas kino no 7. maija. Tās galvenie varoņi ir seši draugi, kuri savas dienas aizvada mājās vīrusa radīto ierobežojumu dēļ, tomēr tas neliedz draugiem ik pa laikam sazvanīties Zūmā un satikt vienam otru virtuāli. Šis zvans ir īpašs, jo pēc Heilijas ieteikuma visi ir piekrituši piedalīties garu izsaukšanas sesijā. Daži ir nobijušies, kamēr citiem atmosfēra liekas pārāk nopietna, un pasmejoties tiek izaicināta garu pasaule. Kad ierodas negaidītais viesis, sākas paranormāli, jauniešu dzīvībai bīstami notikumi.

Foto: Publicitātes foto

"Viesis" ir veidota ekrānfilmas (desktop film) apakšžanrā, kas interneta ietekmē attīstījies pēdējās desmitgades laikā un notikumus atveido vienīgi uz datorekrāna. Filmas varoņi pasmejas par jauno un citādo ikdienu, netieši reģistrējot pandēmijas radīto ierobežojumu jaunos apstākļus. Vieglā, draudzīgā atmosfēra drīz vien pāraug bailēs no nelūgtā viesa. Komiskajā noskaņā ienāk šausmu žanra signāli, ar katru brīdi spriedzei pieaugot.

Ierobežojumi un pandēmijas izraisītās sekas nav apturējušas režisora Roba Sevidža radošo karjeru, bet drīzāk iedvesmojušas radīt jaunu filmu. Filmas "Viesis" sākotnējā ideja nākusi no jaunās ikdienas, kurā reālas tikšanās ir aizvietotas ar draugu sastapšanu virtuāli. Režisors vienā no šādām tikšanās reizēm Zūmā nolēmis draugus izjokot pārliecinājis, ka mājas bēniņos dzird neparastu troksnis, un uzkāpjot ticami notēlojis, ka krīt zemē pa kāpnēm un mirst. Šausmu video straumēšanas uzņēmums pamanījis Sevidža video ierakstu un piedāvāja viņam uzņemt pilnmetrāžas filmu.

Galvenie varoņi filmā "Viesis" ir režisora draugi, kuri nolēmuši atstāt savus īstos vārdus. Katrs no tiem piedalījās ne tikai kā aktieris, bet veica arī operatora, gaismotāja, specefektu meistara, grima mākslinieka darbu ar režisora norādēm attālināti. Lai labāk sagatavotos filmēšanai un iejustos savās lomās, aktieri piedalījās reālā garu izsaukšanas seansā, kas beidzās veiksmīgāk nekā attēlotajiem filmas varoņiem.

Filma tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Vairāk uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!