Foto: AP/Scanpix/LETA
Džafars Džeksons, 26 gadus vecais Maikla Džeksona brāļadēls, iekāpj nelaiķa dziedātāja kurpēs, lai atveidotu popmūzikas karali topošajā biogrāfiskajā filmā ar nosaukumu "Maikls" ("Michael").

Filmu "Training Day", "The Equalizer" un "Emancipation" režisors Antuāns Fukuā paziņoja par aktieru atlases noslēgšanos, publicējot "Instagram" ierakstu, klāt pievienojot fotogrāfiju, kurā Džafars Džeksons pozē vienā no Maikla Džeksona ikoniskajām deju kustībām. Džeksona brāļadēls fotoattēlā paceļ cepuri un izstiepj kāju, vienlaikus esot ģērbies tēvocim raksturīgās biksēs. Publiku vienmēr sajūsminājis, kā uz skatuves kustējās Maikls Džeksons, tāpēc skaidrs, ka filmā tiks atrādīti leģendārie, slīdošie deju soļi un citas kustības, kas savulaik kļuva par mūziķa firmas zīmi.

"Ir neticami aizraujoši skatīties, kā Džafars atgriež Maiklu dzīvē," Fukuā teica paziņojumā žurnālam "Variety". "Kad es pirmo reizi satiku Džafaru, mūs vienoja īpaša saikne. Viņam piemīt dabiska spēja līdzināties Maiklam un viņam ir lieliska ķīmija ar kameru."

Džafars lomai tika izraudzīts pēc tam, kad tika veikta vispasaules atlases meklēšana, un filmas producents Greiems Kings pēc tās sacīja: "Bija skaidrs, ka viņš ir vienīgais, kurš uzņemsies šo lomu."

Kings iepazinās ar Džafaru pirms vairāk nekā diviem gadiem, un viņu pārsteidza tas, kā viņš personificē Maikla garu un personību. Kings stāstīja "Variety": "Esmu ļoti saviļņots, ka viņš attēlos savu tēvoci, un nevaru sagaidīt, kad pasaule viņu redzēs uz lielā ekrāna kā Maiklu Džeksonu."

Savukārt pats Džafars rakstīja tviterī, ka ir pagodināts atdzīvināt tēvoča Maikla stāstu, papildinot ierakstu ar to fotoattēlu.

Šī būs pirmā galvenā loma filmā Džafaram, kas ir dziesmu autora, producenta un "Jackson 5" dalībnieka Džermeina Džeksona otrais jaunākais dēls, kura brālis bija Maikls Džeksons.

Saskaņā ar studijas teikto, biogrāfiskajā filmā tiks pētīti visi ikonas dzīves aspekti, ieskaitot viņa ikoniskākos priekšnesumus, kas lika viņam kļūt par visu laiku izcilāko izklaidētāju. Saskaņā ar "Deadline", filma ne tikai aprakstīs viņa mantojumu, bet arī nevairīsies runāt par Maikla pretrunām un strīdiem.

Pašlaik nav zināms, kad tiks uzsākta filmēšana un gaidāma pirmizrāde, taču tiek lēsts, ka 2024. gads būs laiks, kad Džafara Džeksona sniegums tēvoča Maikla lomā tiks atklāts pasaulei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!