Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lai gan kopš brīža, kad "Betmens" parādījās uz kino ekrāniem, pagājuši vairāk nekā 20 gadi, liela daļa kinomīļu dzelžaini turas pie uzskata, ka tieši Maikls Kītons supernvaroni atveidojis vislabāk. Savu atbildi uz šo jautājumu aktieris sniedzis "Jimmy Kimmel Live!" šovā.

Tima Bērtona filmās "Batman" ("Betmens") un "Batman Returns" ("Betmens atgriežas") Kītons atveidoja pašu Betmenu un Brūsu Veinu. Intervijas laikā, protams, izskanēja arī jautājums par baumām, kas iepriekš cirkulējušas supervaroņa fanu aprindās – vai tiešām Kītonu jaunajā filmā "The Flash" būs iespējams atkal redzēt ikoniskajā tēlā?

Atbildes sniegšanā aktieris bija visnotaļ izvairīgs, taču atklājis: "Kā saka, mēs par to diskutējam. Redzēsim, kas notiks." Taujāts, kurš tad ir vislabākais Betmena lomas atveidotājs, Kītons, kurš piedalījās raidījumā, lai parunātu vairāk par jauno kinolenti "The Trial of the Chicago 7", ātri atbildēja: "Es!", jokojoties piebilstot, ka arī visi pārējie 127 lomas atveidotāji būs redzami "The Flash". Realitātē, visdrīzāk, Kītons tajā būs redzams, tāpat kā aktieris Bens Afleks. Filmas uzņemšanas sākums plānots 2021. gada pavasarī, Londonā.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Tāpat aktieris arī asprātīgi piezīmējis, ka reizēm mājās staigājot Betmena tērpā. "Ja es jūtos nedrošs, es to uzvelku. Tas vienkārši man liek justies daudz labāk," viņš sacījis. "Un tad es arī nedaudz pastaigāju par tuvējo apkārtni. Starp citu, kad situācija šeit kļūst nedaudz nervoza, es vienkārši uzvelku savu tērpu un viss uzreiz nokārtojas!"

Bērtona veidotais "Betmens" 1989. gadā aizsāka "Warner Bros" veidoto četru jaunu "Betmena" filmu sēriju, kurā amerikāņu supervaronis uz lielajiem ekrāniem atgriezās pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma, turklāt jau jaunā, laikmetam atbilstošā kvalitātē.

Filma, kas nu jau kļuvusi pat leģendu, piedāvāja ievērības cienīgu zvaigžņu plejādi. Kā minēts iepriekš, Betmena lomā redzams Maikls Kītons, tāpat filmā piedalījās Kima Beisingere, Bilijs Dī Viljams, Pets Hingls, Roberts Vāls un pats Džeks Nikolsons Džokera lomā.

Kas interesanti, Maikla Kītona īstais vārds ir Maikls Džons Duglass. Kino un televīzijas aktiera karjeru uzsākot 1977. gadā, bija skaidrs, ka ar šādu vārdu industrijā figurēt nedrīkst, jo "īstais" Maikls Duglass jau bija guvis pirmos panākumus.

Tiesa, arī tas Maikls Duglass gluži nav Maikls Duglass, jo viņa tēvs – ne mazāk slavenais aktieris Kērks Duglass – bija dzimis kā Izijs Demskis. Savulaik baumoja, ka "Betmens" Kītons savu pseidonīmu izvēlējies par godu skaistajai aktrisei Daienai Kītonai (īstajā vārdā Daiena Hola), taču patiesībā viņa iedvesmas avots bija leģendārais komiķis Basters Kītons (īstajā vārdā Džozefs Frenks Kītons) – vienīgais, kuram šajā plejādē patiešām bija uzvārds Kītons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!