Foto: Vida Press

Jaunās filmas "Šanči un leģenda par desmit gredzeniem" ("Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings") galvenās lomas atveidotājs Simu Liu nav palicis atbildi parādā "Disney" vadītājam Bobam Čapekam, kurš ilgi gaidīto kinolenti ar viņu galvenajā lomā nodēvējis par "interesantu eksperimentu". Lui ar soctiālo tīklu platformu palīdzību saviem sekotājiem norādījis, ka viņi pagaidām vienkārši ir nepelnīti nenovērtēti, raksta ārzemju prese.

Jaunā kinolente sekos pa pēdām cīņas mākslas speciālistam Šanči, kuru jau no bērnu kājas noslēpumainā "Ten Rings" organizācija trenējusi nogalināt. Taču Šanči vēlējās no šīs pasaules izbēgt. Ar cerību par normālu dzīvi viņš aizmucis uz Sanfrancisko, taču mierīgā ikdiena neturpinājās mūžīgi, un nu viņam atkal jāieskatās acīs savai pagātnei.

Jau iepriekš minētajam Liu filmas aktieru sastāvā pievienojas Tonijs Lengs, Fala Čena, Mišela Jeo un citi. Tās režiju veidojis Destins Daniels Kretons.

Filmu kā prioritāti "Marvel" nostādīja 2018. gadā – pēc tam, kad "Black Panther" un "Crazy Rich Asians" sasniedza ievērojamus panākumus, raksta "The Hollywood Reporter". Tās mērķis bija MCU skatītājiem pirmo reizi dot iespēju baudīt filmu, kuras galvenais varonis ir aziāts, bet pašā kinolentē samiksēt Āzijas un Amerikas Savienoto Valstu tēmas. Un, lai gan MCU pasaulē vairākās filmās vismaz nelielā līmenī iekļauti cīņas mākslas elementi, "Šanči un leģenda par desmit gredzeniem" uzskatāma par pirmo pilnvērtīgo cīņas mākslas kinolenti.

Ilgi gaidītā kinolente, kas pāršķir jaunu lappusi "Marvel" vēsturē, Latvijā un pasaulē būs skatāma, sākot no 3. septembra, taču nu priecīgo notikumu aizēnojusi viedokļu apmaiņa starp Čapeku un Lui. Pēc tam, kad "Disney" pārstāvis filmu bija nodēvējis par "interesantu eksperimentu", Lui savā "Instagram" kontā šim viedoklim absolūti nepiekrita. "Mēs neesam interesants eksperiments," aktieris rakstījis, norādot, ka, viņaprāt, viņi ir nepelnīti nenovērtēti un kino pasauli vēl pārsteigs. Lui arī piebildis, ka jau nespēj sagaidīt, kad varēs pārrakstīt vēsturi.


Čapeks šo komentāru izteica "Disney" studijas ieņēmumu publiskās atskaites laikā. Jaunā kinolente "Disney+" platformā nonāks 45 dienas pēc pirmizrādes kinoteātrī, raksta "Deadline".

Šī ir otrā filma ar aziātu varoni galvenajā lomā, kas pandēmijas laikā bijusi skatāma "Disney+". Pirmā no tām bija "Mulana", kas pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada 4. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!