Foto: Vida Press

59 gadu vecumā miris ASV aktieris Džeimss Maikls Tailers, kura visslavenākā loma bija barista Gunters komēdijseriālā "Draugi", vēsta BBC.

"Tailers svētdienas rītā mierīgi nomira savās mājās Losandželosā," teikts aktiera menedžera izplatītajā paziņojumā. Taileram 2018. gadā tika diagnosticēts progresējošs prostatas vēzis.

"Vēlēdamies palīdzēt pēc iespējas vairāk cilvēkiem, viņš drosmīgi dalījās ar savu stāstu un iesaistījās kampaņā par prostatu, aicinot vīriešus veikt kontroles analīzi jau 40 gadu vecumā," sacīja viņa menedžeris.

Lai arī Gunters seriālā "Draugi" nebija redzams tik bieži kā seši galvenie varoņi, šis tēls tomēr vienalga bija un paliek populārs fanu vidū.

"Pasaule viņu zināja kā Gunteru (septīto draugu), bet Maikla tuvinieki pazina viņu kā aktieri, mūziķi, vēža izpratnes aizstāvi un mīlošu vīru," sacīja viņa menedžeris.

Tailers parādījās gandrīz 150 "Draugu" epizodēs, kuras NBC demonstrēja laikā no 1994. līdz 2004. gadam. Gunters bija kafijas namiņa “Central Perk” barista un viesmīlis. Visu seriālu viņš sajūsminājies par Dženiferas Anistones attēloto Reičelu, kas šova pirmajās sezonās bija "Central Perk" viesmīle.

Godājot Taileru, Anistone savā "Instagram" profilā rakstīja: "Draugi bez jums nebūtu bijuši tādi paši. Paldies par smiekliem, ko nesāt šovam un visai mūsu dzīvei! Jūsu tik ļoti pietrūks." Viņa publicēja klipu no pēdējās epizodes, kurā Gunters beidzot paziņoja par savu mīlestību pret Reičelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!