Foto: Vida Press

Pēdējos gados popularitāti ieguvusi patieso noziegumu atspoguļošana filmās, un katru nedēļu šķietami tiek izlaista jauna drāma, kuras pamatā ir patiesi notikumi. Lūk, ja meklē tādu skatāmvielu, tad "Netflix" ir ko sagatavojis! Straumēšanas gigants 26. oktobrī izlaidīs jaunu filmu – "The Good Nurse".

Filmas pamatā ir satraucoši notikumi saistībā ar amerikāņu sērijveida slepkavu Čārlzu Kalenu. Stāsts seko līdzi kādai medmāsai, kura saskaras ar aizdomām, ka viņas kolēģis ir atbildīgs par simtiem pacientu nāvi deviņās dažādās slimnīcās savas 16 gadu ilgās karjeras laikā.

"The Good Nurse" dalībnieki

"The Good Nurse" lepojas ar "Oskaru" ieguvušajiem aktieriem, kuru priekšā ir Džesika Časteina ("Interstellar") un Edijs Redmeins ("Fantastic Beasts"), kuri atveido divas intensīvās terapijas māsas, no kurām viena slēpj nāvējošu noslēpumu.

Par ko tad īsti ir stāsts?

Tā vietā, lai pievērstos stāstam par sērijveida slepkavu Čārlzu Kalenu, kurš, iespējams, nogalināja simtiem Ņūdžersijas slimnīcas pacientu, strādājot par medmāsu no 80. gadu beigām līdz 2000. gadu sākumam, skotu scenāriste Kristija Vilsone-Kērnsa koncentrējās uz stāsta kluso varoni: Kalena kolēģi Eimiju.

Eimija (Džesika Časteina), medmāsa un vientuļā māte, kas cīnās ar dzīvībai bīstamu sirds slimību, nokļuvusi līdz savai fiziskajai un emocionālajai robežai, pateicoties smagajām nakts maiņām intensīvās terapijas nodaļā. Taču viņai talkā nāk palīgs – Čārlzs (Edijs Redmeins), kurš ir bezgala iejūtīgs medmāsas kolēģis.

Pavadot kopīgi garās naktis slimnīcā, abiem izveidojas spēcīga un uzticīga draudzība, un pirmo reizi pēc vairākiem gadiem Eimija patiešām tic savai un meitu nākotnei. Taču pēc vairākām noslēpumainām pacientu nāvēm tiek veikta izmeklēšana, kas norāda uz Čārlzu kā galveno aizdomās turamo, un Eimija ir spiesta riskēt ar savu dzīvību un savu bērnu drošību, lai atklātu patiesību.

"Pēc filmas noskatīšanās es sāku lepoties ar sevi," žurnālam "People" stāstīja Eimija. "Es parādījos kā mamma. Es parādījos kā medmāsa. Es parādījos kā draugs. Vienīgais iemesls, kāpēc Čārlzs vairs neslepkavo, ir mana draudzība ar viņu."

"Netflix" ziņo, ka filma parādīs Kalena pastrādātos noziegumus un to, kā Eimija palīdzēja viņu iesēdināt aiz restēm. Čārlzs sāka "slepkavību ceļu" Somersetas medicīnas centrā, pirmajā slimnīcā, kurā viņš strādāja 1987. gadā. Viņš nogalināja pacientus, injicējot nāvējošas insulīna devas un sirds zāles. Pašlaik Kalens izcieš mūža ieslodzījumu Ņūdžersijas štata Trentonas cietumā.

"The Good Nurse" būs pieejams straumēšanai pakalpojumā "Netflix" trešdien, 26. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!