Kādas ir izredzes cilvēku grupai, kuri ielauzīsies Normana Nordstroma (Stīvena Langa) mājās un mēģinās nozagt viņam kaut ko ļoti vērtīgu? Pat neskatoties uz to, ka viņš ir akls un viegls mērķis zagļiem, izredzes ir mazas. Vai viņi maz zina, ar ko ir darīšana? Elpu aizraujošu notikumu virkni skaties "Don't Breathe 2", kas nu jau tiek demonstrēta kinoteātros.

Šausmu filmas "Don't Breathe 2" notikumi risinās astoņus gadus pēc pirmās filmas.

Toreiz (2016. gada filmā) grupa zagļu ielauzās kādā mājā, meklējot vieglu peļņu, taču viņiem pat prātā neienāca, ka neredzīgais mājas īpašnieks izrādīsies brutāli prasmīgs slepkava. Kā atklājās vēlāk, viņš bija nolaupījis un par ķīlnieci turējis kādu jaunu sievieti, apaugļojot viņu un cerot aizstāt savu meitu, kuru sieviete nogalināja autoavārijā. Kad laupīšanas laikā viņš nejauši nošauj savu ieslodzīto (ķīlnieci), vīrietis notver vienu no jaunajiem zagļiem, pēcāk nolemjot, ka tagad viņa iznēsās vīrieša jauno bērnu, pirmās filmas stāstu atgādina medijs "Variety".

Savukārt otrās daļas stāsta centrā ir ugunsgrēks, kas izposta kādas ģimenes dzīvi un atstāj mazu meitenīti bāreņu statusā. Normans Nordstroms viņu atrod un paņem sev līdzi, audzinot mazo meitenīti kā savu meitu. Viņš viņu nosauc par Fīniksu, tikmēr rotveileru, kurš viņai visur seko un aizsargā, vīrietis nosauc par Ēnu. Bet tagad, kad Fīniksa ir tīne, viņa izmisīgi ilgojas pēc normālas dzīves, draudzības un skolas...

Stīvens Langs filmā atgriežas kā Persijas līča kara veterāns, kurš ir pazīstams ar katru šīs vietas "kvadrātpēdu" un kuram citas maņas ir ļoti attīstītas, padarot vīrieti par neapturamu slepkavu. Pusi desmitgades pēc mājas iebrukuma, kas norisinās pirmajā filmā, sliktie puiši atgriežas. Šoreiz viņi meklē jauno meiteni, kura ir Normana aprūpē. Bet kāpēc sliktie zēni atgriežas? Kā viens no uzbrucējiem stāsta meitenei: "Ne jau no manis tev jābaidās, mazo meitenīt, bet no tā cilvēka, kurš stāv tev blakus. Tagad es nezinu, kas viņš ir, bet es zinu, kas viņš nav."

Foto: Vida Press

Filmas režisori ir Rodo Sajagess un Federiko Alvaress. Rodo Sajagess 2013. gadā veiksmīgi debitēja Holivudā ar kulta šausmu filmas "Ļaunie miroņi" rīmeiku. Taču galvenajās lomās: Stīvens Langs, Brendans Sekstons III un jaunā aktrise Madlina Greisa.

Filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatoes" skatītāji jauno filmu novērtējuši pat ļoti pozitīvi (85 procenti reitinga).

Jautājums viens, vai 2016. gadā iznākusi "Don`t Breathe", kas lika skatītājiem nodrebēt, bija tikai ieskats bailēm, un šī gada filma būs kaut kas vēl briesmīgāks? To jānoskaidro tev pašam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!